Dolar Rekor Tazelemeye Devam Ediyor!

Dolar kuru yeni rekor seviyelerle başlangıç yaparken, euro fiyatları ise 31 TL'nin üzerindeki seyrini sürdürüyor.

Dolar Rekor Tazelemeye Devam Ediyor!

Piyasalarda dün yüzde 0,17'lik artışla günü tamamlayan dolar/TL, açılış sonrasında 28,7038 TL'ye kadar yükselerek en yüksek seviyesini gördü. Yeni güne yatay seyirle başlayan kur, şu dakikalarda önceki kapanışının hemen üzerinde 28,6900 seviyelerinde işlem görüyor. Euro/TL yüzde 0,1 azalışla 31,0940'dan, sterlin/TL ise yüzde 0,2 değer kaybıyla 35,5460'dan satılıyor.

Yatırımcılar Tedbirli Davranıyor

Analizlere göre, Çin ekonomisindeki resesyon endişeleri ve ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasındaki görüşmeden alınan negatif sinyaller, yatırımcıları temkinli davranmaya yönlendiriyor. ABD'de enflasyonun hızlı bir şekilde yavaşlamasının ardından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri, beklentilerin altında gerçekleşerek piyasalarda etki yarattı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Politikaları

Fed'in aralık toplantısında faizi sabit bırakması beklenirken, gelecek yılın haziran ayında faiz indirimlerine başlayacağına dair tahminler güçleniyor. Bu gelişmelerle birlikte dolar endeksi şu sıralarda yüzde 0,1 artışla 104,5 seviyesinde dengeleniyor.

Türkiye'nin Kredi Risk Primi Düşüşte

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), düşüş eğilimini sürdürerek dün yaklaşık 8 baz puan gerileyerek 356,5 baz puana indi.

Günün Gündemi ve Teknik Analiz

Bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Philadelphia Fed imalat sanayi endeksi, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışı da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ediyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 103 puan seviyesi destek, 105 ve 106 puan ise direnç konumunda bulunuyor.

Etiketler