Agrotech'in Halka Arzında Son Gün

2013 yılında temelleri atılan Agrotech, akıllı tarım ve teknoloji alanındaki başarılı faaliyetlerine yatırımcılardan destek toplamak amacıyla başlattığı halka arz sürecinde bugün talep toplama süresini tamamlayacak.

Agrotech'in Halka Arzında Son Gün

Agrotech, 39 aracı kuruluştan oluşan bir konsorsiyum aracılığıyla halka arz sürecini başarıyla sürdürüyor.

Agrotech'in Halka Arz Süreci

Halka arz süreci, liderliğini Alnus Yatırım'ın üstlendiği 39 aracı kuruluştan oluşan bir konsorsiyum tarafından yönetiliyor. Agrotech, bugün sona erecek olan talep toplama sürecinde pay başına 5,21 TL sabit fiyatla yatırımcılardan destek almaya hazırlanıyor.

Halka Arzın Planlanan Büyüklüğü

Toplam 300 milyon TL nominal değerli payların halka arzının büyüklüğü, 1 milyar 563 milyon TL olarak planlanıyor.

Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı'ndan Açıklamalar

Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, halka arz süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, şirketin tarım ve teknoloji alanlarındaki faaliyetlerine vurgu yaptı. Keskin, şirketin 3 milyon metrekarelik bahçelerinde elma, armut, kiraz ve ceviz üretimi yaptığını belirterek, yazılım alanında da e-Devlet benzeri sistemler kurduklarını ifade etti.

Agrotech Halka Arzında Hedef ve Amaçlar

Keskin, elde edilecek gelirin mevcut yerlerin yenilenmesi, geliştirilmesi ve yeni yatırımlar için kullanılacağını belirtti. Agrotech'in tamamen yerli ve milli bir şirket olduğunu vurgulayan Keskin, tarımın ülke güvenliği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Etiketler