Dolar/TL Yükseliş Eğiliminde: Günlük Piyasa Analizi

Haftanın başında yükseliş trendine giren Dolar/TL, şu an itibarıyla 28,9060 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL Yükseliş Eğiliminde: Günlük Piyasa Analizi

Cuma günü yüzde 0,13'lük bir artışla 28,8663 seviyesinden kapanan dolar/TL, haftaya değer kazancıyla başladı. Saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,1'lik bir primle 28,9060 seviyelerinden işlem görüyor. Euro/TL aynı dakikalarda yüzde 0,3'lük yükselişle 31,6730, sterlin/TL ise yüzde 0,2'lik artışla 36,4790 seviyelerinden satılıyor.

Dolar Endeksi ve Küresel Gelişmeler

Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,1'lik bir düşüşle 103,3 seviyesinde dengelenmiş durumda. Analistler, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomide yumuşak inişi sağlama beklentilerine karşın, yeni haftada Çin'den gelen kötü makroekonomik verilerin piyasalarda Fed kaynaklı iyimserliği azalttığını belirtiyor.

Orta Doğu'dan gelen haber akışının varlık fiyatlarını etkilediğini ifade eden analistler, bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ile ABD'den gelecek büyüme verisinin piyasaların odağında olacağını bildiriyor.

Teknik Analiz ve Piyasa Beklentileri

Teknik açıdan dolar endeksinde 102 puan seviyesinin destek, 104 ve 105 puanın direnç konumunda olduğunu belirten analistler, bugün yurt içinde sakin bir veri gündemi beklenirken, yurt dışında ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve ABD'de inşaat izinleri, yeni konut başlangıçları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini ifade ediyor.

Sonuç ve Değerlendirme

Dolar/TL'deki güncel durumu göz önünde bulundurarak, küresel piyasalardaki gelişmeleri yakından takip etmek önem arz ediyor. Analistler, piyasadaki oynaklığın devam edebileceği ve belirlenen teknik seviyelerin izlenmesi gerektiği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Etiketler