Gram Altın, Yeni Rekor Seviyeye Ulaştı

Altın fiyatları, Federal Reserve'in faiz artışına son verme beklentileriyle yükselerek gram altını yeni tarihi rekor seviyeye taşıdı.

Gram Altın, Yeni Rekor Seviyeye Ulaştı

Altın fiyatları, 16 Mayıs'tan bu yana ilk kez ons başına 2 bin 18 doların üzerini test ederek tarihi bir rekora imza attı. Ons tarafındaki bu yükseliş, gram altını da yeni zirveye taşıdı.

Cuma günü ons fiyatındaki artışa paralel olarak gram altın, günü yüzde 0,7'lik bir yükselişle 1859 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya de yükselişle başladı ve saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 1870 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 75 liradan, Cumhuriyet altını ise 12 bin 550 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda 2 bin 10 dolar seviyesinde dengelenmiş durumda.

Analistlere göre, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomide yumuşak inişi sağlama beklentilerine karşın, Çin'de açıklanan kötü makroekonomik verilerin piyasalarda Fed kaynaklı iyimserliği azalttığı ifade ediliyor.

Bugün yurt içinde sakin bir veri gündemi beklenirken, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve ABD'de inşaat izinleri, yeni konut başlangıçları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi izlenecek.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde yapılan değerlendirmeye göre, XAUUSD grafiğinde 2020, 2032 ve 2050 seviyeleri direnç noktaları olarak belirtilirken, 2000, 1990 ve 1979 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilecek.

Altın, küresel ekonomik belirsizliklerle birlikte değer kazanmaya devam ederken, yatırımcılar önümüzdeki günlerde ABD ekonomik verilerini ve Fed'in para politikası yönelimini yakından takip edecek.

Etiketler