Doların karşısında hiçbir şey duramıyor! Dolar/TL haftaya rekorla başladı

Dolar FED'in agresif faiz artışlarına karşı güç kazanmaya devam ederken, yeni haftanın ilk işlem gününe rekorla başladı.

Doların karşısında hiçbir şey duramıyor! Dolar/TL haftaya rekorla başladı

Dolar/TL uzun süren yükselişin ardından yeni haftaya rekorla başladı ve Asya piyasasındaki işlemlerde 18,44 seviyesini aştı. 

Dolar/TL bu sabah tam olarak 18.47 TL seviyesini gördü.

Geçtiğimiz hafta FED'in yüksek enflasyona karşı uyguladığı agresif faiz artışlarının devam edeceği mesajları doların sağlam temeller atmasına yardımcı olurken, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indiriminin etkisiyle dolar/TL yeni rekora imza attı. En son Aralık 2021 tarihinde bu seviyelere ulaşmıştı.

Piyasalarda güçlü doların hakim olduğu yeni haftada, Türkiye'nin risk primi 781 baz puana yükseldi. Bunun yanında 2 yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 13,99 seviyesinde bulunuyor.

Doların karşısında hiçbir şey duramıyor! Dolar/TL haftaya rekorla başladı - Resim : 1

Piyasalarda dolar hakimiyeti 

Doların güç kazanmasıyla dolar üzerindeki talepler artmaya devam ederken, karşısında duran her şey güç kaybetmeye devam ediyor. Doların karşısında bulunan sterlin değer kaybederken, Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 1,1 artışla 1.354,5 puana çıktı. Rekorlar tazelenmeye devam ediyor.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss’un vergi kesintilerini öngören paketin enflasyonu daha kötü seviyelere getireceği endişesi devam ediyor. FED'in enflasyonu hedeflenen seviyeye getirene kadar ellerindeki tüm gücü kullanacağı vurgulanırken sıkılaşmanın devam edeceği mesajı verilirken, bu baskılara dayanamayan sterlin değer kaybetmeye devam ediyor. 

Ayrıca sterlin son gelişmelerle beraber Asya'da yüzde 5 seviyelerinde değer kaybetti ve 1,0350 dolar ile rekor düşük seviyeye geriledi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%