Çift kur sistemi mi gelecek? Dolar yükselebilir! İşte, dolar ile ilgili yeni tahminler

Dolar kuru ile ilgili farklı yorumlar yapılmaktadır. Hal böyle olunca dolarda çift kur sistemi mi gelecek? Şeklinde soru sorulmaktadır.

Çift kur sistemi mi gelecek? Dolar yükselebilir! İşte, dolar ile ilgili yeni tahminler

Son zamanlarda hızlı bir şekilde Türk lirası dolar kuru karşısında kaybetmeye devam ediyor. Yaşanan bu kayıplar sebebiyle dolar yatırımcısı araştırmalarını artırdı. Geçen hafta Türk lirasının dolar karşısında biraz daha değer kaybetmesi bundan sonra olacak gelişmelerle ilgili araştırma yapılmasına neden oldu. Dolar kuruyla ilgili son yapılan yorum ekonomist Devrim Akyıl’dan geldi. Akyıl tarafından yapılan analizler herkesin dikkatini çekti.

Dolar 20 TL’ye doğru çıkabilir!

Dolar kurunda yaşanan yükselişle ilgili değerlendirme yapan ekonomist Devrim Akyıl tarafından yapılan son açıklamada:

Dolar kurunda yaşanan standart grafiği incelediğimizde yükselişin devam ettiğini görebiliriz. Bu yükselişin hale içerisindeyiz. Yükselişin en alt sınırına yaklaşıp 18,20 TL’ye kadar düştük ama dolar kuru kendini yükselterek 18,40 TL’ye kadar çıktı. Dolar kurunun yeni grafiğinde üst sınır 20,60 TL’ye çıktı. Yani dolar kurunda ani yükseliş yaşanırsa dolar fiyatları 20,60 TL’ye doğru ani yükseliş yaşayabilir denildi.

Dolar çift kur sistemi

Çift kur sistemi gelebilir!

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların çift kur sistemini düşünmesine neden oldu. Şuan ki piyasada dolar kurunda çift kur sisteminin riski olduğunu belirten ekonomist Devrim Akyıl tarafından:

Dolar kurunda hem orta vadede hem de uzun vadede hedef 23,46 TL ile 31,62 TL arasında değişiklik göstermektedir. Dolar kuru zamanla bu seviyelere doğru bir şekilde artacaktır. Şayet dolar eldeki kontrolü kaybederse çift kur sistemine dönebilir. Eğer devlet eliyle bu süreç kontrol altına alınmazsa kısa sürede fiziki olarak dolar sıkıntısı da yaşanabilir. Bu durum eğer gerçekleşirse bankada göreceğiniz dolar kuru ile kapalıçarşıda görülecek dolar kuru arasında fark açılabilir denildi.

Dolar kuru düşer mi?

Dolar kurunun düşüp düşmeyeceği de yatırımcılar tarafından araştırılmaktadır. Devrim Akyıl konuyla alakalı:

“Bazı yerlerde dolar kurunda ani geri çekilme korkuları salıyorlar. Bunun en küçük bir ihtimali dahi yok. Ani geri çekilmeler yaşandığında gelecek olan taleplerin fiziki olarak karşılanmasının imkanı yok. Sizin elinizde öyle bir dolar bulunmuyor. Dolar almak isteyene nasıl satacaksınız? Eksi rezerv konseptinde bir ülkeyiz. Bunun talep edilmesi durumunda ödenmesi mümkün değil ve o zaman dolar kurunu bir daha kontrol altına almayacak şekilde kaybedersiniz. Buna kimse cesaret dahi edemez. Dolar kuru o zaman yükselir ve o yükseldiği yer de kalıcı olur.” dedi.