Dolara gösterilen talep altını düşürdü!

Fed başkanlarının yaptığı açıklamalarla piyasalarda yaşanılan değişim, altın tarafında olumsuz karşılık buldu. Dolar ve hazine getirilerine karşılık altında düşüş yaşandı!

Dolara gösterilen talep altını düşürdü!

Asya'da yaşadığı düşüşle güne uyanan altına karşılık, birçok Fed başkanının yaptığı açıklamalarla birlikte dolar kaynaklı hazine yatırımlarında artış olduğu gözlemlendi. Yaşanılan gelişmelerin ardından dikkat çeken en önemli detay ise doları destekleyen hazine getirileri son birkaç yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Dolar tabanlı getirilerde artış gözlenirken, vadeli altın işlemlerinde yaşanılan yüzde 0,23 düşüş, altının 1923 dolar seviyelerine gerilemesine neden oldu.

Faiz artışına onay verdi!

Doları destekleyen hazine getirilerini artmasına neden olan açıklamaların başında Kansas City Fed Başkanı Esther George yer aldı. Kansas City Fed Başkanı Esther George, faizlerde yaşanacak yarım puan artırışa sıcak baktığını söyledi. Fed Yöneticisi Lael Brainard ise faiz artışına ekstra olarak bilançoda yaşanılacak hızlı bir küçülmenin de uygulanmasını beklediğini belirtti. Birçok Fed başkanının hafta içinde konu hakkında açıklama yapması beklenirken, piyasaların yaşanılan olumsuz gelişmelerden ne derece etkileneceği ise merak edilmeye devam ediyor.

Fed'in faiz politikalarının ortaya çıkmasının ardından Hindistan Merkez Bankası'nın da Cuma günü konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Tüm bu bilinmezlik içinde ekonomistlerin tahminlerinde ise yaşanılanlar üzerinde ekonomik krizin ve Rusya-Ukrayna Savaşının etkisi olduğu düşünülüyor.

Diğer kıymetli metallerden gümüş %0,1 düşüş yaşarken, platin %0,3 geriledi. Paladyum ise süreç boyunca 2.237,05 dolar seviyelerinde yer aldı.