Dolandırıcılar durmak bilmiyor: Emekli adamın 200 bin lirasını hiç ettiler!

Emeklilerin derdi bitmek bilmiyor. Bir dolandırıcı mağduru da o oldu. 25 yıllık birikimini bir saniyede bitiren dolandırıcıların eline düşen emekli vatandaş isyanda!

Dolandırıcılar durmak bilmiyor: Emekli adamın 200 bin lirasını hiç ettiler!

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmelerinden emekliliğini aldıktan sonra memleketi Gümüşhane’ye dönen Musa Güzel, emekli ikramiyesinin 200 bin lirasını kaptırdı. Telefonda kendisini arayarak kendini banka görevlisi olarak tanıtıp daha önce çektiği kredinin dosya masraflarını da geri ödeyeceklerini söyleyen telefon dolandırıcıları emekli adamın tüm birikimini sildi süpürdü.

25 yıl çalışma gösteren Musa Güzel, sağlık sorunları sebebiyle erken emekli oldu. Ev yapma hayaliyle memleketi Gümüşhane’ye dönen Musa Güzel hayatının şokunu yaşadı. Kendini banka görevlisi olarak tanıtıp telefonda daha önce kullandığı kredi kartı aidatıyla kredilerin dosya masrafını geri ödeyeceğini söyledi. Musa Güzel’de telefonda olan dolandırıcıya güvenerek kimlik bilgilerini verip istedikleri numarayı tuşladı. Bu şekilde kimlik bilgilerini ele geçirip Güzel’in hesabında bulunan 300 bin TL’nin 200 bin TL’sini bir bankaya havale ederek dolandırdılar. Telefonu kapattıktan sonra dolandırıldığını anlayan emekli adam şikayetçi oldu.

Güzel: Tüm birikimim gitti!

Dolandırıcılar durmak bilmiyor: Emekli adamın 200 bin lirasını hiç ettiler! - Resim : 1

Yaşadıklarını anlatan Musa Güzel’in sözleri herkesi etkiledi. Musa Güzel tarafından:

Bir kadın beni banka genel müdürlüğünden arıyorum diyerek aradı. Ben de numaranın sonu banka numarası olduğu için inandım. Bana daha önce kredi aldığımı söyledi ben de doğruladım. Kimlik bilgilerimi verdim. Telefona gelen mesajı onaylayın dediler bende onayladım. Onay sonrası bana yarına kadar internet bankacılığına girme deyince dolandırıldığımı anladım. Bütün hayallerim boşuna gitti. 25 yıllık birikimim 1 saat sürmeden gitti denildi.