Arabası olanların dikkatine! Kasko fiyatları görenleri şaşırttı

Araç sahiplerinin yakından takip ettiği kasko fiyatları yükseldi. Kasko fiyatlarına yüzde 200 zam geldi. Son zamanlarda araç fiyatlarının yükselmesinin ardından şimdi kasko fiyatları cep yakmaya başladı.

Arabası olanların dikkatine! Kasko fiyatları görenleri şaşırttı

Son zamanlarda ikinci el ve sıfır araçlarda yükselen fiyatlar vatandaşı oldukça zorlarken şimdi kasko fiyatları üzmeye başladı. Araç sahiplerinin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatlarında üst üste gelen zamların ardından kasko fiyatları endişelendirmeye başladı. Bununla beraber poliçeler son 1 yılda yüzde 25 seviyesinde artış gösterdi. Orta segment araç sahibi olanlar artık kasko ücreti için 10 bin TL'yi gözden çıkarmalı. Sıfır araçlar da ise bu rakam15 bin TL'yi geçebilir. Öte yandan kaskosu bozulan araçların poliçe bedeli 20 bin TL'yi aşmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde zorunlu trafik sigortasına yüzde 20 oranında zam gelmişti. Bunun yanında kaza masraflarını cebinden karşılamak isteyen vatandaşları yedek parça fiyatları oldukça yoruyor.

Arabası olanların dikkatine! Kasko fiyatları görenleri şaşırttı - Resim : 1

Kasko fiyatları yüzde 200 artış gösterdi

Orta segmette bir aracın 2021 yılında kasko maliyeti 4 bin TL'yi bulurken, 2022 yılında bu rakam 10 bin TL'ye ulaşmış durumda. Bazı şirketlerde bu zam yüzde 200 seviyesinde gerçekleşti. Kaskosu bozulan araçların ödemesi gereken poliçe bedeli ise 20 bin TL'yi aşmış durumda.

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak araç yedek parçaları yükseliş gösterdi Bununla beraber poliçe ücretleri ise son 1 yılda 2 kat artmış durumda.

Arabası olanların dikkatine! Kasko fiyatları görenleri şaşırttı - Resim : 2

Sıfır araçlar kaza sonrası prim ödeyecek

Aracın 5 kere kaza yapması halinde araç sahibi ekstra prim ödemek durumunda kalıyor. Sıfır bir otomobilin kasko ücreti 15 bin lirayı aşarken, sigortalı olduğu süre zarfında kaza yaparsa bir sonraki yıl hasarsızlık indirimi kaybediyor ve bunun üstüne ekstra prim ödemek zorunda kalıyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler