Doğru Bitcoin metriği sırasını tarihsel olarak belirledi

Puell multiplenin artış göstermesi sebebiyle bitcoin tarihsel bir şekilde kazanç sağladı. Fakat makro koşullar kapsamında bundan sonraki süreçte ne olacağı tam olarak bilinmiyor.

Doğru Bitcoin metriği sırasını tarihsel olarak belirledi

Bitcoin temmuz ayında yüksek düzeyde değer kazandı. Bitcoin in geçtiğimiz ay % de 20 oranında değer kazandı görüldü. Yükselişe geçtiği için ise bu döneme ayı piyasası rallisi ismi verildi. Analistler ise fiyatlarda meydana gelen hareketler sebebiyle önümüzdeki günlerde ne olacağını tahmin edemiyor. 

Puellden ciddi girişim

Bilinen ve özellikle son zamanlarda çok fazla popüler olan bitcoin metrikleri  arasında Puell multiple yer alıyor. Bu durumda bitcoin in değeri 365 gün kapsamında ölçülü ve aynı zamanda ise kıyaslanır. Çarpan elde edildiğinde ise madenciliğin yüksek düzeyde mi yoksa düşük düzeyde mi olduğunu öğrenmek için tercih edilir. 

Doğru Bitcoin metriği sırasını tarihsel olarak belirledi

Puell multiple makro fiyat kapsamında belirli düzeye ulaşmıştır ve şu anda ise hedefi daha yüksek düzeylere çıkmaktır. Yatırımcılar uzun vadeli bir şekilde yatırım yapmak istediklerinde kar elde edeceklerini unutmamalıdır. Bitcoin de ciddi miktarlarda meydana gelen artış sonrasında ise tekrardan bir artış yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor. Ancak yapılan araştırmalara ve açıklamalara göre geçtiğimiz günlerde ciddi miktarlarda artış yaşandığı için şu anda neyin ne olacağı kestiremiyor.

Benzersiz makroekonomik şartlar

Kripto piyasasın da özellikle bu ayda ciddi şekilde değişiklikler meydana geldi. Bitcoin ise son 6 haftaya bakıldığında zirveye ulaşmış bulunmaktadır. Bitcoin en yüksek düzeye çıktığı fakat önümüzdeki günlerde ne olacağı şu anda belli olmamaktadır. Cryptoquant şu an için fiyat konusu hakkında önümüzdeki günlerde hiçbir şeyin belli olmadığını dile getirdi. Özellikle bitcoin de ciddi miktarlarda artış meydana geldi ve tahmin edilen fiyatın daha üstüne çıktığı görüldü. Böyle bir durum piyasada beklenmiyordu ve beklenmedik bir gelişme yaşandı. Bu sebepten dolayı da 2022 senesi için önümüzdeki günlerde neyin artış göstereceği veya azalacağı şu an için tam anlamı ile netlik kazanmadı.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler