Bitcoin düşüşü nerede bitecek? Gerçekten 100.000 dolar olabilecek mi?

Bitcoin kötü haber akışı ile birlikte teknik destek seviyesine kadar sert bir gerçi çekilme daha yaşadı.

Bitcoin düşüşü nerede bitecek? Gerçekten 100.000 dolar olabilecek mi?

14 Nisan 2021 tarihinde tüm zamanların en büyük piyasa değerine ulaşan Bitcoin o günlerden bu günlere kadar neredeyse yarı yarıya değer kaybetti. Peki 3 ay önceki şaşalı dönemlerine tekrar geri dönme ihtimali mümkün mü? Elbette mümkün fakat bunun için El Salvador gibi 3. dünya ülkeleri değil daha çok gelişmiş ve dünya piyasalarında hüküm sürecek bir ülke olmalı.

BTC 100.00 Dolar olabilmesi için ödeme aracı olmalı

BirBorsa.com analistleri olarak teknik olarak kısa vade içinde 100 bin dolar hedefinin olmadığını söylersek yanılacağımızı hiç sanmadığımız BTC / USDT paritesinde gelecek dönem için 100.000 dolar ihtimali elbette mümkün fakat öncelikli olarak gerçekleştirmesi gereken şartlar var.

1- ETF Başvuruları 

Uluslar arası anlamda büyük yatırımcıların geneli Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların güvenirliliğini sorguluyor. ETF başvurusu ile birlikte devlet tarafından tanınmış birçok fon ve kuruluş başta büyük hedge fonlarına ve her kesimden yeni yatırımcıya ihtiyaç var.

2- Dünya Ekonomisine Yön Veren Ülker BTC'ye inanmalı

Başta, İngiltere ve birçok dev ekonomi Bitcoin'in kullanım alanları için çok fazla suç unsuru ve illegal konu için kullanılabilmesinden şikayetçi. Üstüne üstlük son haftaların en büyük ilgi çeken olayı olan kripto fidye ile birlikte Bitcoin'in imajı çok ciddi zedelenmeler yaşıyor.

Teknik Olarak BTC ne durumda?

Bitcoin düşüşü nerede bitecek? Gerçekten 100.000 dolar olabilecek mi? - Resim : 1

Elliot dalgalarında daha önce anlatmış olduğumuz formasyonu neredeyse bire bir şekilde aynı görüntüyü sergiyeleyen BTC şu an formasyonu dalgayı tamamlamak için çaba sarf ediyor. Yeni dalga ile birlikte tekrardan pozisyon almak için sabırsızlanan birçok yatırımcıya en güzel haberler boğa sezonu balinaları ucuz fiyatlardan çok fazla Bitcoin'e sahip olmuş olması.

 Güncel BTC görünü mü ile yukarıdaki elliot dalgası birbirine benzerlik gösteriyor mu? Cevaplarınız için uzmanına sor bölümünden yanıtlarınızı bekliyoruz...

Bitcoin düşüşü nerede bitecek? Gerçekten 100.000 dolar olabilecek mi? - Resim : 2

Bitcoin'de destek ve dirençler ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler: 34200 - 30165 - 28859
Dirençler: 36521 - 36671 - 39688 - 42408

BirBorsa / Cem Arslan 

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler