Dogecoin için Mark Cuban’dan “1 dolar” tahmini

Dogecoin için Mark Cuban’dan “1 dolar” tahmini

Dogecoin için Mark Cuban’dan “1 dolar” tahmini

Dogecoin ile alakalı açıklamaları ve vermiş olduğu destekle bilinen NBA ekiplerinden Dallas Mavericks’in sahibi milyarder Mark Cuban, Decrypt tarafından düzenlenen Ethereal zirvesinde yapmış olduğu konuşmada, “Dogecoin 1 dolara ulaşabilir ve kullanabileceğiniz, tasarruf edebileceğiniz bir stabil kripto para haline gelebilir.” dedi.

Cuban, bu tahminini Dogecoin’de işlem yapmanın daha kolay olduğu, Bitcoin’e göre daha çok bir para birimi gibi hareket edebileceği düşüncesine dayandırıyor. Bilindiği üzere Bitcoin’in arzı sınırlıyken Dogecoin’in değil. Dogecoin arzı, her yıl 5.2 milyar DOGE olmak üzere artıyor. Dogecoin’de arz sınırlı değil ancak arz artışında sınır 5.2 milyar.

Dogecoin’in her sene 5 milyar artan arzıyla ilgili de konuşan Cuban, “Bunu başta fark etmemiştim. DOGE, her sene 5.2 milyarlık bir sınırla basılıyor. Şu anda piyasadaki milyarlarca DOGE düşünüldüğünde bu etkili bir biçimde azalan bir enflasyon oranı manasına geliyor. Dogecoin için enflasyon miktarının bir sınırı var. Ve bu iyi bir şey. Beğensek de beğenmesek de itibarı paranın nerdeyse dijital bir eş değeri.” biçiminde konuştu.

Cuban’ın takımı Dallas Mavericks, bir süredir ürün ve bilet satışlarında Dogecoin kabul ediyor. Cuban, Dogecoin ile Bitcoin ya da Ethereum’a göre çok daha fazla satış yaptıklarını söyledi.

Son olarak Cuban, insanların kendisi hakkında milyonlarca dolar değerinde Dogecoin sahibi olduğunu düşündüğünü fakat öyle olmadığını belirtti. Milyarder isim, “Sadece Mavericks’te harcananlar ve biraz oğlumla beraber aldıklarım var. Büyük paralar kazanmak için fiyatları şişirmeye çalışmıyorum, hiçbir şey satmadım.” diye konuştu.

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler