EOS artık dünyada değil!

EOS'da yaşanan büyük patlamayı BirBorsa analistleri olarak sizin değerlendirdik!

EOS artık dünyada değil!

EOS Nedir?

EOS, endüstriyel ölçekte merkezi olmayan uygulamaların barındırılabildiği, bütünüyle merkezi olmayan bir işletim sistemi olmayı amaçlamaktadır.

Hedeflenen kullanım durumları arasında akıllı sözleşmeler, merkezi olmayan depolama çözümleri ve DApps ortamları yer almaktadır. EOS geliştiricileri, binlerce işlemi dPoS-konsensüs mekanizması ile verimli bir biçimde hesaplanabildiğini iddia ediyor.

Geliştiriciler hemde program işlemlerinin birden fazla işlemci arasında paylaştırıldığı paralel işlemleri uygulamayı da hedeflemektedir. Eşsiz mimarisi sayesinde, dikey ve yatay olarak ölçeklendirilebileceğini iddia ediyor ve proje bittiğinde işlemlerin cansız olmasını hedefliyor.

EOS’un token’ına EOS deniliyor. Ağ içinde depolama ve bant genişliği satın almak için kullanılabilecek bir yardımcı programdır. Ayrıca, sahip olunan token sayısına orantılı olarak oy hakkı kazanılıyor.

EOS’u Kim Kurdu?

EOS 2017 senesinde özel şirket bloğu tarafından kuruldu. Proof-of-stake (dPoS), STEEM ve Bitshares’in yaratıcısı olan Dan Larimer block.One’un CTO’sudur.

EOS Madenciliği Yapılabilir mi?

Hayır, proje bir fikir birliği mekanizması olarak dPoS (proof-of-stake) kullanıyor. Madencilik yerine, blok üreticileri ağ meydana getirirken EOS tokenlar’ına blok üretecek ve ödüllendirilecekler. Blok üreticileri dPoS sistemi sayesinde oylanacak.

EOS’un Diğer Kripto Para Birimlerinden Farkı Ne?

EOS’ta konsensus mekanizması olarak proof-of-stake kullanılıyor. Ayrıca, paralel yürütme ve asenkron iletişim metodolojisi kullanılarak yüksek oranda ölçeklenebilir olması hedefleniyor.

Eos Teknik Görünüm Ne Diyor?

Yakın çekim pozda volatilitenin çok artmasından dolayı pozitif trendin bile üstüne çıkan ve endeks üstü getiriyi yanlızca 2 gün içinde yapan Eos'da teknik yön formasyon tamamlanmış olsa bile hala pozitif...

5 Mayıs günü TSİ 11:00'de düşen kırılımı gerçekleşen Eos'da düşen kırılımının hemen ardından neredeyse fiyat 2 katından fazla değer kazanmış...
 23:00'da formasyon hedefinin tam 2.5 dolar üstünde ŞİMDİLİK yükselişi tamamlamış gibi gözüküyor. Hacimin hala çok yüksek olması ve RSI değerlernini 80 değerinin üzerinde olması hali hazırda çift yönlü işleme çok müsait olduğunu gösteriyor.

EOS artık dünyada değil! - Resim : 1

Geniş açıdan bakıldığında ise Linear Regresyon kanallarının her birini yüksek hacimle adeta delerek geçmiş... 
 Tüm zamanların en yüksek EOS değerine ulaşmasına 4 dolar kadar bir marj kalan EOS'da yatırımcılar son 24 saatin en yükselen coin olması sayesinde gayet mutlu. Fakat formasyon tamamlandıktan sonrası arkasında her zaman oldugu gibi büyük bir enkaz bırakıyor.

Bu yüzden Stop-loss ve zincir emirlerle ilemek EOS özelinde çok daha sağlıklı bir trade avantajı sağlayacaktır.

EOS artık dünyada değil! - Resim : 2

EOS sıralı destek ve dirençleri:

Destekler 9,09 - 8,13 - 7,62
Dirençler 11,69 - 12,0 - 12,46

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

Etiketler