Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne Öncü Keçeli Atandı

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Nezdinde Daimi Temsilciliğinde Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev yapan Öncü Keçeli atanmıştır.

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne Öncü Keçeli Atandı

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü pozisyonuna Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Nezdinde Daimi Temsilciliği'nde Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev yapmış olan Öncü Keçeli getirildi. 1978 Ankara doğumlu olan Keçeli, meslek hayatına 2005 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda başlamıştır.

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne atanmadan önce Dışişleri Bakanı'nın Özel Müşavirliği'nde Elçi-Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış olan Keçeli, kariyeri boyunca çeşitli yurtdışı temsilciliklerinde bulunmuş, son olarak Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Nezdinde Daimi Temsilciliği'nde Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Keçeli, Ankara'da Bakanın Özel Müşavirliği, Müsteşar Özel Müşavirliği, Müsteşar İkili Siyasi İlişkiler Yardımcılığı ve Orta Doğu Genel Müdür Yardımcılığı gibi farklı pozisyonlarda görev almıştır.

Akademik kariyerine basın mensubu ve akademisyen olarak başlayan Keçeli, ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü'nde lisans, University of Kent at Canterbury'de uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans eğitimi almış ve Bilkent Üniversitesi'nde siyaset bilimi doktorası yapmıştır.

Öncü Keçeli, öncesinde Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevini yürüten Büyükelçi Tanju Bilgiç'in yerine atanmıştır.

Etiketler