Dış piyasalarda sallantı sürerken Borsa İstanbul rekora koşuyor!

Dış piyasalarda hareketlilik negatif yönde devam ederken, Borsa İstanbul rekora koşuyor. Borsa İstanbul 2 gün üst üste yükselişini sürdürdü. İşte can alıcı haberin detayları…

Dış piyasalarda sallantı sürerken Borsa İstanbul rekora koşuyor!

Küresel çaptaki büyük borsaların neredeyse tamamı değer kaybederken, Borsa İstanbul rekor kırmayı sürdürüyor. Uzmanlara göre Borsa İstanbul'un gelecek dönemdeki süreci nasıl olacak?

Uzmanlar, Borsa İstanbul'un gelecek dönemdeki akıbetine ise yerli yatırımcıların karar vereceğini söylüyor. Bugün küresel borsaların neredeyse tamamı değer kaybetti. Borsa İstanbul'da ise büyük bir ayrışma devam ediyor. Dün rekor kapanışa imza atan BIST 100 endeksi gün içinde 0,4 artışla 2472 puana kadar yükselmeyi başardı.

 Hem Amerika hem de Avrupa hisseleri yüksek enflasyonun gelecek bilanço dönemindeki etkilerine yönelik endişelerini sürdürüyor. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen Borsa İstanbul rekora devam ediyor.

Küresel Borsalar Türbülansta

Küresel piyasaların neredeyse tamamın da türbülans hızlı bir şekilde devam ediyor. Borsa İstanbul ise yükselişine bugün de devam etti. Avrupa'nın en büyük şirketlerini takip eden STOXX 600 endeksi yüzde 0,45 oranında bir gerileme yaşadı. İngiltere’nin FTSE 100 endeks enflasyonun ise Mart ayında son 30 yılın zirvesini görmesiyle birlikte 0,17 gerilediğini açıkladı.

 Küresel borsalarda yüksek enflasyon ve sıkı para politikası endişeleri Türkiye’yi ne kadar etkileyecek. Elbette uzmanlar Türkiye'de borsa neden yükseliyor sorusuna da yanıtlar veriyor. Uzmanlar borsadaki yükselişin sebebinin yüksek enflasyon nedeniyle yerli yatırımcının getiri arayışı olduğunu düşünüyor.

“Yönü Yerli Yatırımcı Belirliyor”

Borsa İstanbul'da dış piyasalar ile alakalı bilgi sahibi olan ve son derece önemli açıklamalar gerçekleştiren Tera Yatırım Baş Ekonomisti Enver Erkan  “Enflasyonun ve yüksek faizin düşük olması nedeniyle yatırımcılar getiri arayışında. Bu durum da borsalara yönelmeye yol açıyor.” yorumunda bulundu. Bu sayede de Borsa İstanbul küresel çaptaki borsalara göre değer kazanmayı sürdürüyor. Dün ve bugün küresel çaptaki borsaların neredeyse tamamı değer kaybetmişti. Ancak Borsa İstanbul iki gündür rekor serisini devam ettiriyor.

XU100_CFNNTLTL BIST 100 GETIRI
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim 119.01%
Son Değer 18473.63
En yüksek 18614.99
En düşük 18425.65
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler