Hepsiburada'da çöküş devam ediyor!

ABD’de bundan tam 6 ay önce 12 dolar seviyesinden halka arz edilen hepsiburada.com hisseleri adeta dibi boyladı. Hissede yatırımcı isyanları giderek büyüyor.

Hepsiburada'da çöküş devam ediyor!

Amerika Birleşik Devletlerinde halka arz olan ilk Türk şirket olarak tarihe geçen Hepsiburada.com hisseleri 6 ay önce 12 dolar seviyesinden halka arz olan şirketin ABD borsasındaki resmi hissi D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş. (#HEPS) halka arz süreci tamamlandıktan sonra büyük düşüşü bir türlü durduramadı. 7 Ocak'ta hafta kapanışı yapıldıktan sonra alınan son verilere bakıldığında 1.58 dolar seviyesine kadar düşmüş durumda. Bu halka arz sürecinde alan bir yatırımcının hiç satmaması durumunda yüzde 89 zarar ettiği anlamına geliyor. Basit bir hesap ile 1000 dolarlık bir #HEPS hissesi alan bir yatırımcının 110 dolar parası kaldığı anlamına geliyor. Hepsiburada’nın ABD'de gerçekleştirdiği halka arz büyüklüğü 738 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Şirketin bugünkü toplam piyasa değeri ise 523 milyon liraya kadar gerilemiş durumda.

hepsiburada hisse

Hepsiburda'ya Dolandırıcılık Davası

Son yaşanan sert düşüşle birlikte yatırımcıların arz öncesinde yanıltıcı şekilde bilgi akışı sağlayarak zarar ettirilmesinden dolayı. Bireysel yatırımcıların dolandırıldığını ve yaşanan olayların bilinçli yapıldığını düşünmesinden dolayı topluca bir dava sürecine hazırlanıyor. Konu ile ilgili davanın açılacağı bölüm ise menkul kıymetler dolandırıcılığı faaliyetleri. 

Etiketler