Dijital oyunlara yapılan harcamalar yüzde 48 arttı

Digital Report Dergisi ile DORinsight Araştırma Şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre, Türkiye'de pandemi döneminde oyunlara yapılan harcamalar yüzde 48 oranında arttı.

Dijital oyunlara yapılan harcamalar yüzde 48 arttı

Digital Report Dergisi ve DORinsight Araştırma Şirketinin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye'de salgın döneminde oyunlara yapılan harcamalar yüzde 48 oranında arttı. Oyunlara ayrılan zamanın yüzde 69 arttığının aktarıldığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 35'i günde 1-2 saat oyun oynarken yüzde 3'ü de 6 saatten fazla zamanını oyun oynamaya ayırıyor.

Katılımcıların yüzde 80'i aktif olarak dijital oyun oynuyor. Dijital oyun türlerinden en çok tercih edilen ise bulmaca gibi görünüyor.

Oyun harcamalarının ve oyuna ayrılan zamanın artması ile ülkemizde güçlü bir sektör hâline gelen oyun sektöründe 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 10 adet yatırım gerçekleşti.

KPMG Türkiye ve girişim sermayesi şirketi 212 iş birliği ile hazırlanan Girişim Ekosistemi Yatırımları Raporuna göre, yatırım adedinde oyun şirketlerini 7 işlem ile pazaryeri, 6 işlem ile deeptech (derin teknoloji) ve SaaS (hizmet yazılımı) sektörlerindeki şirketler takip ediyor.

Etiketler