Trader nedir?

Dünyada pek çok insan borsa, kripto para borsaları, döviz ve altın işlemleri ile ilgilenmekte olup, bu işten para kazanmaktadır. Kimilerimiz bunu hobi olarak yaparken kimilerimiz de düzenli olarak bu işlemlerle gelir elde ederler. Bu işlemlerden gelir elde eden traderlara yakından bakalım.

Trader nedir?

Borsada finansal hızlı bir şekilde alt sat işlemi gerçekleştirerek kar elde etmeyi amaçlayan kişilere trader denilmektedir. Bu insanlar hisse senedi, kağıt ve tahvil alarak al sat işlemi yapan tacirler olarak da tanımlanabilir. Traderler, şirketleri, piyasaları canlı ve aktif izleyerek doğru yerden alım ve satım yaparak kar elde etmeye çalışırlar. Traderler kendi hesaplarına çalıştıkları gibi herhangi bir firma adına da çalışabilmektedir. Traderlar yalnızca borsada değil Forex piyasalarında da işlem yapmaktadırlar. Aynı şekilde kripto para piyasalarında da işlem yapan traderlar finansal piyasalarda alım-satımlar yaparak kazanç elde etmeye çalışmaktadırlar.

Trader nedir? - Resim : 1

Günümüzde trader alanında eğitim veren bir üniversite maalesef yoktur bundan dolayı için bu konuda esas önemli olan şey kendinizi yetiştirmenizdir. Trader olabilmenin başlıca şartlarına bakmak gerekirse ilk şartı olarak borsayı iyi bilmek ve piyasayı iyi okuyabilmek olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca iyi bir matematik ve ekonomi bilgisine sahip olmak da gerekiyor. Öte yandan önceden bu alanda kendisini iyi yetiştirmiş kişilerden faydalanarak siz de zamanla uzman olarak bu alanda yükselebilirsiniz.

Bu mesleğe adım atabilmenin diğer yollarından bir tanesi de sermaye piyasası kurulu (SPK) tarafından verilen lisans sertifikasına sahip olabilmektir. Bu duruma erişebilmek için de SPK'nın yapmakta olduğu sınavlara girip başarılı olmanız gerekmektedir.

Yabancı piyasaları takip etmek traderler için oldukça önem arz etmektedir bundan dolayı iyi bir trader olabilmek için iyi düzeyde yabancı dil bilmeniz gerekmektedir. Yabancı borsaları takip etmek ve oradaki traderlar ile iletişim halinde olmak sizler için trader olma yolunda büyük olanaklar sağlayacaktır.

Trader nedir? - Resim : 2

İnsani ilişkileriniz iyi olmalı ve girişken bir yapıya sahip olmanız bir hayli önemlidir. Çünkü müşteri bulmak, tüyo ve fikir alabilmek adına buna ihtiyacınız olacaktır. Bilişim dünyası ile geçinmeniz yetmemekle beraber ayrıca bilgisayar kullanma konusunda iyi olmanız gerekmektedir. Piyasa ile alakalı programlara hakim olabilmek oldukça önemlidir. Artık yakın bir gelecekte bilgisayarı ve programları bilmeyen kişi traderlık yapamayacak konuma gelecektir.

Etiketler