Dijital oyun sektörü yüzde 29 oranında büyüme kaydetti

Dijital oyun sektörünün geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında büyüme kaydettiği bildirildi.

Dijital oyun sektörü yüzde 29 oranında büyüme kaydetti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), pandemi dönemiyle büyüyen ve gelişen oyun sektörüne yönelik, Güvenli İnternet Merkezinin hazırladığı 2020 Dijital Oyunlar Raporunu yayınladı.

Sektörün 2020'de pandeminin de etkisiyle küresel ölçekte yüzde 9,3 oranında büyüyerek 159 milyar dolara ulaştığına değinilen raporda, pazarın 2026 yılına kadar 295 milyar doları geçmesinin beklendiği aktarıldı. Raporda bu oyunlarla 2020'de 77.2 milyar dolar gelir elde edildiği açıklandı.

Raporda, Türkiye'nin dijital oyun sektöründe her yıl olduğu gibi 2020'de de büyümeyi sürdürdüğü, salgının da etkisiyle bu sene özellikle mobil oyun sektöründe hızlı bir büyüme yaşandığı kaydedilirken, sektörün geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında büyüme ile rekor kırdığı bildirildi.

Türk oyunlarının dünya geneline göre iki kat daha çok ilgi gördüğü ve indirilme sayısının ortalama 759.470 kişiye ulaştığı Türkiye'de, oyun geliştirici firma sayısının 239'a çıktığı belirtilen raporda şu bilgilere yer verildi:

''Geçen yıl Türkiye'de yetişkin bireylerin ortalama yüzde 79'unun mobil oyun oynadığı, bunun yüzde 81.7'sinin kadın, yüzde 76.5'inin erkek olduğu, salgın sürecinden ötürü evlerine kapanan insanların mobil oyunlara büyük ilgi gösterdiği, insanların bir günde ortalama 4 saatten fazla oyun oynamaya zaman ayırdığı tespit edildi.''

Etiketler