Biden hükümeti, fidye yazılım programlarıyla savaşmaya hazırlanıyor

ABD hükümeti, fidye yazılımı saldırılarının önüne geçmek için kripto izleme ve analiz yöntemlerini güçlendirecek.

Biden hükümeti, fidye yazılım programlarıyla savaşmaya hazırlanıyor

ABD hükümeti, fidye yazılımı saldırılarının önüne geçmek amacıyla kripto takip ve analiz yöntemlerini kuvvetlendirecek.

Basın Sekreter Yardımcısı Karine Jean-Pierre, Biden hükümetinin, dünyanın en büyük et üretici firmalarından biri olan JBS’yi hedef alan bir fidye yazılımı saldırısının fark ettiğini açıkladı.

Jean-Pierre, fidye yazılımıyla mücadele etmenin, Beyaz Saray'ın öncelikli konusu olduğunu ve bu tip saldırıların karşısında kripto işlemlerini takip etmek amacıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi.

Başkan Biden, fidye yazılım tehditlerindeki artışa yönelik olarak stratejik inceleme başlattı. İncelemenin ilk aşaması, fidye yazılımı altyapısının ve özel sektörle yakın çalışan kişilerin dağıtımına ilişkin olacak. İkincisi, hackerların olduğu ülkeleri sorumlu tutmak için uluslararası bir koalisyon oluşturmak, ayrıca cezai işlem uygulamak ve izlemek için kripto para birimi analizini genişletmek ve USG’nin fidye yazılımı politikalarını gözden geçirmek şeklinde gerçekleştirilecek.

FBI, JBS hack’inin, bilgisayar üreticisi Acer, Apple tedarikçisi Quanta Computer ve döviz borsası Travelex’e yönelik olarak daha önce kötü amaçlı yazılım saldırılarında da etkisi olan REvil veya Sodinokibi olarak bilinen Rusya merkezli bir grupla bağlantılı olduğunu düşünüyor.

“Beyaz Saray bu konuda direkt olarak Rus hükümetiyle iletişime geçti ve sorumlu devletlerin fidye yazılımı suçlularını barındırmadığı mesajı verildi.”

Etiketler