Demir cevheri fiyatları, 4 günlük düşüşün ardından yükseldi

Asya'da demir cevheri vadeli işlemleri, dört gün üst üste düşüş kaydettikten sonra bugün yükselişe geçti.

Demir cevheri fiyatları, 4 günlük düşüşün ardından yükseldi

Asya'da demir cevheri vadeli işlemleri, dört gün üst üste düşüş kaydettikten sonra bugün yükselişe geçti. Ancak, Çin'in istiflemeye karşı uyarısı ve spekülasyonun piyasa katılımcılarına ihtiyatlı yapması nedeniyle işlem dar aralıkta gerçekleşti.

Dalian Emtia Borsası'nda eylül vadeli demir cevheri, sabah seansı sonrası yüzde 0,8 oranında artarak 1.066,50 yuan/tondan (166,36 dolar) işlem gördü.

Singapur Borsası'nda haziran vadeli kontrat, yüzde 0,8 artarak 184 dolar/tona çıktı.

Dalian'da demir cevheri dün altı haftanın en düşük seviyesine geriledi, SGX'te dört haftanın en düşük seviyesini gördü. Düşüşte, Çin denetleme örgütünün sanayi metalleri şirketlerini normal piyasa düzenini sürdürmeleri konusunda uyarması etkili oldu.

Analistler, Çin'in devlet kurumları tarafından artan emtia vadeli işlemler piyasası gözetiminin, şimdilik daha fazla spekülatif rallilerin yayılmasını engelleyebileceğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 0,2, arttı, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 0,2 geriledi.

Analistler, Çin'in güneyinde yaklaşan muson sezonunun ve kuzeyde kavurucu sıcakların gelecek birkaç ay içinde inşaat faaliyetlerini ve dolayısıyla çelik tüketimini azaltabileceğini belirtti.