Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıradışı hediye verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sıra dışı bir hediye verildi. Ak Parti İl Dayanışma Meclisi Toplantısında İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a NFT tabanlı İstanbul anahtarı hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıradışı hediye verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sıra dışı bir hediye verildi. Ak Parti İl Dayanışma Meclisi Toplantısında İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a NFT tabanlı İstanbul anahtarı hediye edildi. Hediye edilen bu anahtar Cumhurbaşkanına verilen ilk NFT oldu.

İstanbul’un dijital anahtarı olarak tasarlanan ve üzerinde tam 10 sembol yer alan dijital dünyada üretilen koleksiyon çalışması Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan ilk NFT olarak kayıtlara geçti. AK Parti tarafından yapılan açıklamada hediye edilen NFT için açıklama yapıldı. Ak Parti tarafından yapılan açıklamada seçimlerde kazanılacak zaferin anahtarıdır sözleri kullanıldı.

NFT Üzerinde ne var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıradışı hediye verildi - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen ilk NFT üzerinde yer alan detayları incelediğimizde karşımıza tarihi bir sonuç çıkıyor. Seçimlerde kazanılacak zaferin anahtarıdır sözleri hemen herkesin etkilenmesine sebep oldu. İstanbul’un anahtarı olarak temsil edilen bu NFT, İstanbul İl Başkanı tarafından Cumhurbaşkanına takdim edildi.

Anahtarın üzerinde aşağı ve yukarı bakan çıkıntılar aynı zamanda Anadolu ve Rumeli Hisarını temsil ediyor. Anahtarın gövdesinde aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethi için özel döktürdüğü şahi topunun resmi de yer alıyor. İstanbul silueti yer alan NFT’de yine 16 büyük Türk devletini temsil eden 16 dişli çark karşımıza çıkıyor.

İl Başkanı Kabaktepe’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir diğer takdim ettiği hediye ise İstanbul Fatihi, Fatih Sultan Mehmet tarafından bastırılan ilk altın paranın bir kopyasının bulunduğu tablo oldu.