Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamanda yaptığı açıklamalar ile hayat pahalılığına son vereceğine dair açıklamalarda bulundu. Açıklamasında birçok noktaya değinen Cumhurbaşkanı açıklaması hakkındaki detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan hayat pahalılığının meselesini çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Zonguldak’tan tüm Türkiye’ye söz veriyoruz. Allah’ın izniyle hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz. Milletimizin hak ettiği refah düzeyine gelmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şu şekilde başlıyor. “Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri başta olmak üzere şehrimize kazandırdığımız toplam 3 milyor 404 milyon liralık yatırımların açılışını canlı bağlantı ile olsa da gerçekleştirmek istedik.

 Madenlerde ve demir çelik fabrikalarında çalışan işçilerin başındaki baret, ellerindeki kara bu şehrin üretiminin sembolüdür. Yeni atılımlarla kabuğunu kırıp tüm Karadeniz’in üretim ve lojistik üssü haline dönüşen bu şehrin önünde artık yeni bir sayfa açılıyor. Yatırım tutarı 1 milyar 150 milyon lira olan bu proje sayesinde 40 dakika süren Zonguldak-Kilimli arasındaki ulaşım 5 dakikaya düşecek. Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde bugün geldiği yere baktığımızda reformların kat edilen mesafenin çok büyük bir bölümünün altında bizim imzamız olduğu görülecektir. Ülkemizi Cumhuriyet tarihinde yapılanın tamamının 5’e 10’a katlayan eserlerle donattık. “ İfadelerine yer verdi.

Çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz

Birçok alana değinen Cumhurbaşkanı şu noktaları da ekledi. “Her alanda, hak ettiği hizmetlere kavuşturduğumuz Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinin arasına sokacak çalışmaları başlattık. Hiç şüphesiz bu büyük devrim de kolay ilerlemeyecek. Salgın döneminde herkes içine kapanırken bizim ihracata ve üretime yüklenmemizin amacı bu fırsatı değerlendirmektir. Sizler gördünüz döviz kuru üzerinden ekonomimizi çökertmeye çalıştılar.

Aldığımız tedbirler ve kurduğumuz mekanizmalarla bu sinsi planı sizlerle birlikte etkisiz hale getirdik. Bu arada salgının küresel enerji ve emtia fiyatlarında yol açtığı fevkalade artışların hem de kur dalgalanmaların etkisiyle enflasyonda hiç arzu etmediğimiz artış yaşandı. Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmemek için her konuda ciddi iyileştirmeler yaptık. Gelişmelere göre enflasyon farkı başta olmak üzere tüm çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.