Coinbase saldırı altında

Coinbase şu anda bir genişleme kursunda. Ancak büyüme sorunları da beraberinde getiriyor.

Coinbase saldırı altında

ABD haber portalı CNBC, ABD'de Coinbase'e karşı binlerce şikayet olduğunu ortaya çıkardı. CNBC, hesaplarına giriş yaptıktan sonra paralarını kaybeden birkaç hesap ele geçirme kurbanını yayına çıkardı. Bu dolandırıcılık kurbanları yardım için Coinbase'e başvurdu ve şirketin müşteri desteğinden dolayı hayal kırıklığına uğradı.

CNBC, diğerlerinin yanı sıra Vidovic çiftini tanıtıyor. İkili, kripto piyasasının yükselen fiyatları tarafından cezbedildi ve bir hack yoluyla altı haneli bir miktar para kaybetti.

“Vidovics'in CNBC ile paylaştığı açıklamalara göre, hack saldırısının gerçekleştiği 28 Nisan'da Vidovics'in hesap bakiyesi 168.596 dolara tırmanmıştı . Bu miktar esasen gitti, ertesi gün sadece 587,15 dolar kaldı. 20 Ağustos'ta Coinbase, Vidovic çiftiyle temasa geçti ve “Bu saldırı Coinbase güvenliğinin veya sistemlerimizin ihlali sonucu olmadığı için bu kaybı size geri ödeyemiyoruz” dedi.

Yanlış uçta mı kaydedildi?

Eski Coinbase çalışanları ile de görüşmeler yapıldı. Canlı sohbetlerden posta desteğine geçişin sorunlara neden olduğunu bildirdiler. Canlı sohbetlerle çalışanlar, bir müşterinin sorunlarıyla gerçek zamanlı olarak ilgilenebilir ve kendilerini tamamen onlara adayabilir. E-posta desteği ise daha uzun bir süreye yayılıyor. Müşteriler, acil ve zaman açısından kritik endişelere yanıt vermek için uzun süre beklemek zorunda.

 Coinbase kullanıcıları buna göre destek ekibinin erişilemezliğinden şikayet ettiler. Müşteriler CNBC'ye böyle hassas bir konuda tam olarak bu tür hızlı ve doğrudan yardımı kaçırdıklarını söylediler. Bu nedenle, bilgisayar korsanlığı veya SIM değiştirme saldırılarının kurbanları yalnızca Coinbase'den yardım almakla kalmadı, aynı zamanda harici şirketlerden de tavsiye istedi.

Coinbase kısmen telefon desteğini yeniden sunuyor

Coinbase bazı durumlarda suçu reddetti. Ben örneğinde olduğu gibi: iki faktörlü kimlik doğrulama ile güvence altına alınmış hesabına giriş yaptı ve ardından 35.000 dolar değerinde kripto para kaybetti. Ben, destek ekibiyle yalnızca e-posta yoluyla iletişime geçebildi ve bilgisayarının saldırıya uğradığı ve Coinbase'in sigortasının hesap hırsızlığını kapsamadığı mesajıyla ilgilendi. Yavaş müşteri desteği ile ilgili olarak, şirketin kendisi, kullanıcı sayısının 2020'den bu yana keskin bir şekilde arttığına dikkat çekiyor. Şirket zaten daha iyi müşteri desteği üzerinde çalışıyor.

19 Ağustos'ta şirket, hesap hırsızlığı (hesap devralma, ATO) vakaları için telefon desteğinin yeniden başlatıldığını duyurdu.

Etiketler