Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları, son günlerde öğretmen adayları tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Detaylar...

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları, son günlerde öğretmen adayları tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konuların başında geliyor. 29 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri arasında alınacak olan sözleşmeli öğretmen başvuruları için de geri sayım başladı. Sözlü sınavda başarılı olan öğretmen adaylarının atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Kurum tercih başvuruları kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifresiyle e-Devlet sistemi üzerinden alınacak.

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılacak?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Kurum tercih başvuruları kişisel e-Devlet adı ve şifre kullanmak suretiyle e-Devlet sistemi üzerinden alınacak olup adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe ya da il milli eğitim müdürlüğüne gitmeyecektir.

Tercihler, aynı il ya da illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenen öncelikte yapılabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak da, ''Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” ve “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini işaretlemeleri gerekmektedir. Tercihlerine atanamayan adaylardan ''Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş olan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak için değerlendirmeye alınacaklar.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak için başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir. Ön Başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapıldıysa Tercih Başvurusu aşamasında o alanda tercih yapılabilecektir.

Etiketler