Coinbase Pro sonunda Tether (USDT) stablecoin'i entegre etti

Coinbase Pro platformu, daha önce USDC stabilcoinini tercih ederken, nihayet piyasalarına Tether (USDT) ekliyor. USDT kapitalizasyonu şu anda 50 milyar dolar civarında. "

Coinbase Pro sonunda Tether (USDT) stablecoin'i entegre etti

Tether (USDT) Coinbase Pro'ya dahil edildi.

Coinbase, haberi bugün yayınlanan bir blog yazısında paylaştı . Tether'in New York Eyaleti dışındaki tüm Coinbase Pro yargı bölgelerinde mevcut olacağı açıklaması blog yazısında bildirildi . Bu, Ethereum üzerinde çalışan ve Tether diğer blok zincirlerinde de mevcut olsa da, kullanıcılara sunulacak olan USDT'nin ERC-20 sürümü olacağını biliyoruz.

Şimdilik, Coinbase Pro hesabınızla Tether ile para yatırmak mümkün ve borsalar, "likidite koşulları karşılanırsa" önümüzdeki Pazartesi günü tamamen kullanıma açılacak . Coinbase, Coinbase.com'a Tether'in eklenip eklenmeyeceğini ve ne zaman ekleneceğini henüz belirtmedi bilgiler sadece Coinbase Pro hesapları için geçerli.

Coinbase en büyük stabilcoin'e açılıyor.

Tether (USDT) kısa süre önce sıraya girdi ve kendisi ile New York Eyaleti arasındaki yasal savaşı zorda olsa tamamladı. Dahası, stabilcoin nihayet her bir USDT'nin bir dolar ile desteklendiğini güvenilir bir şekilde kanıtlamaya başladı ve birkaç yıldır devam eden şüpheleri kesin olarak ortadan kaldırdı. Muhtemelen bu yüzden Coinbase, Tether'i listelerine entegre etmeye karar verdi. Ayrıca , USDT'nin diğer stabilcoinlere çok büyük ölçüde hakim olduğu da söylemek yanlış olmaz. 

2021'de USDT, 30 milyon doları aşan bir piyasa değeri ile dünyada en çok kullanılan stabilcoin...

Tether'in tüm sürümlerini hesaba katarsak, stablecoin'in kapitalizasyonu da yaklaşık 50 milyar doları buluyor. Karşılaştırmak için şu bilgiyi de ekleyelim, dünyanın en çok kullanılan ikinci stablecoin'i olan Coinbase's USD Coin (USDC) , 13 milyar dolarlık bir sermayeye sahip.

Bir çok borsada USDT ve USDC işlemlerinin oranlarıda hemen hemen sermaye oranlarındaki oran kadar fark ediyor. Bu entegrasyon ile birlikte piyasada USDT'ye olan güvenin artacağı düşünülüyor. Daha fazla USDT kullanımı ise sistemler üzerindeki yükü hafifleteceği düşünülüyor.

Etiketler