BTT' de neler oluyor?

Büyük umutlarla milyonlarca yatırımcısı olan BTT'de son durum ne? Teknik açıdan formasyon hedefleri neler?

BTT' de neler oluyor?

Nedir bu BitTorrent ?

2001 yılında faaliyete geçen eşler arası dosya paylaşım protokolü BitTorrent ile bütünleşik biçimde çalışan BTT, daha hızlı dosya aktarımı için kullanılabiliyor. Eşler arası ağda paylaşılan dosyaların indirme hızını artırmak için kullanılabilen BTT aynı zamanda, indirilmiş dosyaların diğer kullanıcılara paylaşılması (seed) karşılığında da kazanılabiliyor.

Daha basit bir ifadeyle kullanıcılar, BTT ödeyerek dosyaları daha hızlı indirebiliyor, indirme işlemi bittikten sonra bu dosyayı paylaşıma açarak BTT kazanabiliyor.

BitTorrent Teknik Görünüm Bize Ne Anlatıyor?

8 Şubat tarihine kadar 0,0004289 seviyelerinde iken piyasada hacim olarak düşük çok da büyük olmayan alıcıları ile dikkat çekmeyen bir altcoin statüsünde iken 8 Şubat günü Sert bir atak yapan BTT ardından bir süre yatay hatta bir miktar değer kaybederek yoluna devam ediyordu. Fakat 8 Şubat operasyonun arından hacimleri ve yatırımcı sayısı artmaya başlayan BTT'de işler yolunda gidiyordu. Bir sonraki operasyon tarihi 13 Mart ise sadece ilk 4 saatde yüzde 10 değer kazandı... Bazı analitler her şeyin bittiğini ve BTT için artık düşüş zamanı geldiği fikrini paylaşmaktan hiç çekinmiyorlardı 13 Mart'ın tam bir hafta sonrasında 20 Mart günü ise ilk 4 saatlik işlemlerinde yüzde 44 daha değer kazandı BTT  işte alım çılgınlığının ilk esintileri burada başladı BTT için. Adından daha sık söz ettirmeye günlük işlem hacimlerini milyar dolarlar üstüne atmaya başldı. Büyük hareketler yaptıktan sonra bir süre dinlenmek her paritenin genel alışkanlıklarındandır ve BTT'de bu duruma uygun hareketler yaptı 20 Mart'da 3. operasyonun ardından 10 günlük bir yatay bant içinde git gellerine devam etti. 31 Mart günü açılışla birlikte yüzde 11 daha değer kazandıktan sonra durdurulamaz yükselişine başladı. 5 Nisan günü 0.0135982 dolar seviyelerine çıktığında alım çılgınlığı durdurulamaz seviyeye gelmişti... Neredeyse her gün en az yüzde 20 değer kazanan BTT'de işler yolunda gidiyordu ta ki tüm zamanların en yüksek değeri olan 0,0135982 seviyesine çıktığında. Bu seviyeyi aynı gün içinde 3 kez geçmeyi denedi ama başaramadı. Piyasada çok ucuz fiyatlardan BTT alan yatırımcılar daha fazla yükselemediğini gördüğü anda alım çılgınlığı yerini daha çok, yükseleceğini düşünen ve daha fazla çıkamaz diye düşünen iki gurubun savaşına dönüştü. Çok fazla primlenmiş olmasının verdiği etkiyle elbette kazanan çok daha ucuzdan alanlar ve daha fazla ileri gidemeyeceğini düşünenler oldu. İlerleyen günlerde birkaç kez denemiş olsa dahi tekrar aynı seviyelere hiç çıkamayan BTT için işler BTC'nin kaderine bakıyor. Bitcoinin sert düşüşünün ardından neredeyse tüm altcoinler için gerçekleşen sert düşüşün kaçınılmaz hali BTT'ye de sirayet etti...

ŞU AN BTT ALINIR MI?

Aslında bakarsanız istediğiniz zaman alınır fakat sağlıklı alım noktasını bulmak önemli ve aciliyetli bir dönem. AL-SAT yapmanın altın kuralı olan ''Destekten al dirençten ver'' kuralını uygulamayı denemek pek tabii ki tüm paritelerde olduğu gibi BTT'de mümkün. 

Peki BitTorrent'de destek ve direnç seviyeleri nereler?

Destekler 0,004786 - 0,0041354 - 0,003879
Dirençler 0,0059521 - 0,007588 - 0,0092339 - 0,0099040

BTT' de neler oluyor? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler