MASAK Thodex'in hesaplarına gece yarısından itibaren el koydu!

Kurul, şirket CEO'su Faruk Fatih Özer ve firma hakkında inceleme de başlattı.

MASAK Thodex'in hesaplarına gece yarısından itibaren el koydu!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, dün itibarıyla kripto para borsası Thodex'in hakkındaki iddaaların büyümesi ve kullanıcıların yoğun talepleri üzerine Türkiye'de bulunan finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına bloke koydu.

MASAK'tan edinilen bilgilere göre, söz konusu olayda adı geçen Faruk Fatih Özer ve firma hakkında Başkanlık tarafından inceleme başlatıldı.

Başkanlık, Thodex firmasının Türkiye'de bulunan finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına dün gece yarısı itibarıyla bloke koydu. Soruşturma yürütülmeye devam ediyor.

Thodex'in internet sitesine iki gündür erişilemediği gerekçesiyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiasının gündeme gelmesi üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı borsa hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan suç duyurusunda da bulunulmuştu.

Özer, hakkındaki iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Şirket kayıtlarının MASAK, SPK ve Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kurumların bilgisine sunulduğu ve herhangi bir usulsüzlük olmadığının ilgili kurumların kayıtları ile sabit olduğu" ifadesine yer vermişti.

Bu ifadelere her ne kadar yer verilse de sayısının net olarak bilgiye ulaşılamamasına rağmen 30.000 ile 100.000 kişilik bir müşteri ağı olduğu tahmin edilen Thodex'den kimseye ödeme yapılmadığı ve siteye dahi ulaşım sağlanamadığı biliniyor.

Usulsüzlük olmadığı şeklinde kendini savunan Thodex tarafı yatırımcılarının coinlerini satmak istediklerinde piyasadan neden yaklaşık yüzde 15 daha ucuza satmak istediklerine karşılık bir açıklamaya yer vermemiş...

  

Etiketler