Coinbase hisselerini piyasalarından kaldıracak

Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası operatörü Coinbase hisselerini piyasalarından kaldıracak.

Coinbase hisselerini piyasalarından kaldıracak

Almanya'nın ana borsa kuruluşu Deutsche Börse, Coinbase hisselerini, Frankfurt Borsası ve Xetra borsalarından çıkarmayı planlıyor. Şirket, Coinbase hisselerini listelerken yanlış referans kodunun kullanılmasının geri çekilmenin ana nedeni olduğunu açıklıyor.

Coinbase hisseleri belirli Alman pazarlarından çekildi.

Alman Deutsche Börse şirketi 23 Nisan Cuma günü Coinbase'in (COIN) hissesini piyasalarından çekecek.

Hisse senedi piyasası işlemlerinde uzman olan Deutsche Börse, Almanya'nın en büyük borsası olan Frankfurt Borsası'nın işletmecisidir ve ülke borsalarının yüzde 85'ini ve hisse senetlerinde Avrupa borsalarının yüzde 35'ini oluşturmaktadır.

COIN paylaşımları platformlarda hatalı bir referans kodu ile listelendi. Böyle bir bireysel referans koduna sahip hisse senetleri, borsalarda listelenip işlem görmeden önce tanımlanmalı ve yasal gereklilikleri karşılamalıdır.

Bu eylemin yalnızca geçici olması oldukça olasıdır. Teoride, Coinbase hisselerinin Deutsche Börse pazarlarında tekrar bulunabilmesi için, şirketin yetkili kurumlardan yeni bir kod talep etmesi yeterlidir. Ancak, yeni bir LEI kodu edinmenin ne kadar süreceğini tahmin etmek zordur ve yatırımcıları belirsizlik içinde bırakması şimdilik olası görünüyor.

Kaynaklar, hatanın failinin kimliğinin henüz tespit edilmediğini ve şu anda Coinbase'in bu konuda henüz bir açıklama yapmadığını gösteriyor.

Bir hatırlatma olarak, Amerikan platformu ilk halka arzını 14 Nisan'da Nasdaq'ta doğrudan listeleme yoluyla yaptı. Coinbase'in listesi, kripto para birimi endüstrisindeki bir şirket için bugüne kadarki en yüksek olanıdır. Bu yazının yazıldığı sırada Coinbase'in hisse senedi yaklaşık 318 dolar ve piyasa değeri 63.9 milyar dolar .

Etiketler