San Francisco Fed Başkanı Daly, varlık alımlarının azaltımını değerlendirdi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly: Varlık alımlarını azaltmak için çıta bu yıl sonuna kadar yakalanır, 2022'de faiz artırımı yok.

San Francisco Fed Başkanı Daly, varlık alımlarının azaltımını değerlendirdi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in aylık varlık alım hızını azaltmaya başlayacak duruma yıl sonuna kadar geleceğini hissettiğini ve faizlerde bir artırımın çok uzakta olmaya devam ettiğine inandığını belirtti.

Daly, ''Eğer ekonomide işler benim beklediğim gibi giderse, varlık azaltımlarına başlamak için belirlenen 'hedeflere doğru daha fazla ilerleme' eşiğine bu yıl içinde ulaşırız ve varlık alımlarını azaltmaya bu yıl başlamak uygun olacaktır.'' şeklinde konuştu.

Faiz artırımlarına başlamak için çıtanın daha yukarıda olduğunu da aktaran Daly, ''Eğer faiz artırımı için eşiğe önümüzdeki yıl içinde ulaşırsak, ekonomi için büyük bir kazanım olur. Ancak bunun olmasını beklemiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ABD'de 6 milyon kişinin hâlâ iş gücü piyasasının dışında olduğunu da söyleyen Daly, enflasyonun beklendiğinden daha uzun süre yüksek kaldığını, yukarı yönlü baskıların önümüzdeki yıla kadar azalmayabileceğini de belirtti.

Etiketler