Çip krizine Çin'den büyük yatırım

Çin'den çip krizini bitirmek için 8,87 milyar dolarlıklık yatırım yapıldığı açıklandı.

Çip krizine Çin'den büyük yatırım

Çinli Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) Uluslararası Yarı İletken Üretim Kurumu Shanghai'de bir çip üretim tesisinin inşası için 8,87 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Hükümet tarafından da desteklenen girişim, ülkenin bu sektörde bağımsızlığını güçlendirecek ve üretim kapasitesini artıracak.

Çin Uluslararası Radyosunun kaynak olarak görüldüğü habere göre, söz konusu yatırım, gerçekten de Çin'in bu alandaki kapasitesini büyük ölçüde yükselterek global klasta çip üreten bir tesisle donatılması hedefleniyor. Üstelik bu proje SMIC'in Shenzhen'de kurmayı planladığı ve ayda 40.000 adet 30 santimetrelik silisyum çip plakası üretebilecek 2,35 milyar dolarlık fabrikaya eklenmiş olacak.

Shanghai üretim tesisinde ise SMIC, ayda 100.000 çip plakası üretimi için sözleşme konusunda anlaşmaya varıldı. Fabrika, şirketin bildirisinde belirtildiği üzere, 28 nanometre (1 nanometre 1 metrenin milyarda birisidir) ya da fazlası olgun teknolojilere odaklanacak. Bunlar, yarı iletkenlere bütün dünyada son derecede ihtiyaç gösteren otomotiv endüstrisine ve bu arada elektrikli araçlara tahsis edilecek.

Aynı zamanda SMIC, söz konusu projeyi denetlemek amacı ile hükümetle ortak bir girişim oluşturmayı öngörüyor. Bu girişimde SMIC, Lingang

FTZ eşliğinde büyük hissedarı olacak. Şirket ayrıca, toplam 5,5 milyar dolar sermayeli bu yeni girişim için yeni yatırımcılar aradığını da açıkladı.

Etiketler