Çinli çelik üreticileri, hükümete çağrıda bulundu

Çinli çelik üreticileri, piyasaların dengelenmesi için hükümete çağrıda bulundu.

Çinli çelik üreticileri, hükümete çağrıda bulundu

Çin Demir ve Çelik Birliği (CISA), hükümete piyasada bozukluklar olduğunda daha fazla rol oynaması için çağrıda bulundu.

CISA Başkan Yardımcısı Luo Tiejun, demir cevheri fiyatlarının zirve yaptığı ortamda vadeli işlemler piyasasını iyileştirme politikaları uygulanmasını talep etti.

Luo yaptığı basın toplantısında, "Demir cevheri fiyatlarının spekülasyonu, geçen yıl düşen liman stoklarına ve şimdi farklı ürünlerin uyumsuzluğuna odaklandı." dedi.

Luo, demir cevheri için arz tarafının yüksek düzeyde merkezileştiğini ve satıcıları karar verici yaptığını kaydetti. Ayrıca, mevcut fiyatlama mekanizması ve vadeli işlemler teslimat düzenlemesinin demir cevherinin daha fazla artması için spekülatörleri kolaylaştırdığını ifade etti.

Çinli Jiangxi Copper, 6 buçuk yılın en iyi çeyreklik kârını açıkladı

Çin'in en büyük bakır üreticisi Jiangxi Copper, bu yılın ilk çeyreğinde net karının, geçen yılın aynı dönemine göre beş kattan fazla arttığını açıkladı. Şirket, bakır fiyatlarının yükselmesi nedeniyle 2014'ten beri en iyi çeyreklik kârı elde ettiğini bildirdi.

Nanchang merkezli şirketin ilk çeyrekte net kârı 859,4 milyon yuan (132,5 milyon dolar) oldu. Verilere göre geçen yıla göre artış yüzde 436,3  gerçekleşti ve 2014'ün üçüncü çeyreğinden beri en iyi çeyreklik performans oldu.

Şirketin geliri ise yüzde 81,5 artarak 102 milyar yuan oldu.

Etiketler