Çelik ve demir cevheri fiyatları, Çin'in güçlü sanayi kârlarıyla yükseldi

Çin'de elde edilen güçlü sanayi kârları, demir cevheri ve çelik fiyatlarında artışı destekledi.

Çelik ve demir cevheri fiyatları, Çin'in güçlü sanayi kârlarıyla yükseldi

Çin'de sanayi şirketlerinin kârlarında büyüme, çelik ve demir cevheri vadeli işlemlerinin rallisine yeni ivme kattı.

Dalian Emtia Borsası'nda eylül vadeli demir cevheri, TSİ 06.30'da yüzde 1,2 artarak 1.151 yuan/tona (177,45 dolar) çıktı ve yılın başından beri yüzde 33 değer kazanmış oldu.

Singapur Borsası'nda mayıs vadeli demir cevheri kontratı, erken saatlerde 192,25 dolar/tona çıktıktan sonra yüzde 0,5 artışla 188,55 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, mart ayında Çin'de sanayi şirketlerinin kârının yıllık yüzde 92,3 artmasının emtia piyasası için pozitif görünüm olduğunu belirterek güçlü imalat ve inşaat sektörünün ayrıca çelik ve demir cevheri fiyatlarını yukarı çektiğini ifade etti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 0,3, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 0,7, paslanmaz çelik yüzde 2,1 arttı.

ABD'de haftalık çelik üretimi yüzde 0,6 arttı

ABD'de ham çelik üretimi haftalık bazda artış gösterdi.

ABD Demir ve Çelik Enstitüsünün (AISI) açıkladığı verilere göre, ham çelik üretimi 24 Nisan ile sona eren haftada bir önceki haftaya göre yüzde 0,6 artışla 1 milyon 781 bin ton oldu.

Üretim geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 43,6 yükseldi. Çelik üreticileri yüzde 78,4 kapasite ile çalıştılar.

Yılbaşından bu yana üretim yüzde 2,1 artışla 28 milyon 484 bin ton olarak gerçekleşti. Yılbaşından bu yana kapasite kullanımı ise yüzde 77,2 oldu.