Çin Star Borsasındaki şirketler, yılın ilk yarısında büyüme bekliyor

Çin Star Borsasındaki şirketlerin yüzde 60’ı yılın ilk yarısında büyüme öngörüyor.

Çin Star Borsasındaki şirketler, yılın ilk yarısında büyüme bekliyor

China Securities Journal tarafından yayınlanan habere göre, Star Borsasında işlem gören şirketlerin yüzde 60'ı bu yılın ilk yarısında büyüme kaydedeceklerini bildirdi. 'Çin'in Nasdaq'ı' olarak bilinen ve daha çok bilim, teknoloji ve inovasyona odaklanmış şirketlerin yer aldığı STAR pazarında listelenen 80 civarı şirket, ilk yarı beklentilerini yayınladı. Bunlardan 46'sı net kâr artışı görüldüğünü belirtti.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre büyüme bekleyen 46 şirketten 21'i, net kârlarının yılın ilk yarısında en az iki katına çıkacağını öngörüyor. Bu şirketler ağırlıklı olarak biyolojik, elektronik ve farmasötik endüstrilerinde faaliyet gösteriyor.

Ayrıca şirketlerin büyüme ve kârlarına ek olarak, yatırımcıların ham madde kıtlığının ve yükselen fiyatlarının, şirketlerin işleri üzerindeki etkisinden de endişe duyulduğu aktarıldı. Şirketler, alternatif arayışındayken ve maliyetleri düşürüp verimliliği artırmaya çalışırken, önemli ham maddelerin stratejik stoklarını koruma çalışmalarını da hızlandırdı. Haberde, bazı şirketlerin üretim kapasitesi planlarını arz ve talebe daha iyi uyacak şekilde değiştirdiği belirtildi.

Etiketler