Goldman Sachs: Fed'in varlık alımlarını azaltması yakın

Goldman Sachs, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlamasının yakın olduğunu aktardı.

Goldman Sachs: Fed'in varlık alımlarını azaltması yakın

Federal Açık Piyasa Komitesinin 15 - 16 Haziran tarihlerindeki toplantı tutanaklarını değerlendiren Goldman Sachs, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlamasının yakın olduğunu aktardı.

Tutanakların ardından Fed'in varlık alımlarını azaltmaya aralık ayında başlayacağını tahmin eden Goldman Sachs, kasım ayında da başlanabileceğini vurguladı.

FOMC tutanaklarının Fed'in ilk faiz artırımını ne zaman yapacağına ilişkin görüşlerini değiştirmediğini belirten Goldman Sachs, şu ifadelere yer verdi:

''İlk faiz artırımının 2024 yılından önce yapılması olasılığı hâlâ ılımlı şekilde yüzde 50'nin üzerinde. 2022 ve 2023 yılları için büyüme ve enflasyon beklentilerimiz şu an için FOMC medyanının altında.''

Bostic: Varlık alımını azaltma zamanı yaklaşıyor

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in aylık 120 milyar dolar tutarındaki tahvil alım programını azaltmaya başlamanın zamanının yakın olduğunu açıkladı. Fakat Bostic, varlık alımı azaltımının ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili bir tarih belirtmedi.

''Varlık alımının azaltılmasının uygun olacağı bir döneme ilerliyoruz.'' şeklinde konuşan Bostic, ''Eğer bunu doğru bir şekilde ve doğru zaman yapabilirsek, tüketicileri hiçbir şekilde etkilenmez.'' ifadelerine yer verdi.

''Delta varyantının vaka sayılarını artırması toparlanmayı yavaşlatabilir''

Bostic, Delta varyantı sebebiyle Kovid-19 vaka sayılarında yeni bir yükseliş görülmesinin tüketicilerin geri çekilmelerine ve ABD ekonomisinde toparlanmanın hız kaybetmesine sebep olabileceğini söyledi.

''Eğer vaka sayılarında hızlı bir artış yaşanırsa, bunun insanların ekonomiyi canlandırmaktan geri çekilmeleri anlamına gelmesi ve toparlanmamızın çok daha küçük olması da muhtemel.''

Etiketler