JP Morgan'dan yeni kripto adımı: Tüm müşteriler fonlara erişebilecek

JP Morgan, varlık yönetimi bölümünün tüm müşterileri için kripto para fonlarını erişime açıyor.

JP Morgan'dan yeni kripto adımı: Tüm müşteriler fonlara erişebilecek

Business Insider'a göre, ABD'nin en büyük bankalarından JP Morgan, varlık yönetimi bölümünün tüm müşterileri için kripto para fonlarını erişime açma karar aldı.

ABD bankacılığında ilk defa kripto para fonlarına tüm müşteriler erişebilecek. Daha önce yalnızca varlıklı müşteriler bu imkandan faydalanabiliyordu.

Morgan Stanley mart ayında üç Bitcoin fonunu erişime açmıştı. Fakat bu teklif, bankanın agresif risk toleransı politikası nedeniyle sadece varlıklı müşteriler için geçerliydi.

JP Morgan artık önde gelen kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments'ın Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Ethereum Classic fonunun hisseleriyle alım satım yapılmasına müsaade ediyor. Öte yandan Osprey Funds tarafından işletilen bir Bitcoin fonuna da yatırım yapabilecekler.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir röportajda JP Morgan'ın varlık ve varlık yönetimi direktörü Mary Callahan Edoes, banka müşterilerinin pek çoğunun Bitcoin'i yeni bir varlık sınıfı olarak gördüğünü aktarmıştı:

''Müşterilerimin büyük bir kısmı, 'Bu bir varlık sınıfı ve ben yatırım yapmak istiyorum.' diyor ve bizim işimiz, paralarını istedikleri yere yatırmalarına yardım etmek.''

Etiketler