Charles Hoskinson: Tesla, Bitcoin yerine ADA coin ile çalışmalı

Cardano'nun yaratıcısı, ''Tesla Bitcoin yerine ADA'ya yönelmeli!'' dedi.

Charles Hoskinson: Tesla, Bitcoin yerine ADA coin ile çalışmalı

Geçtiğimiz aylarda Tesla'nın Bitcoin ile ödeme alacağını duyurmasının ardından Bitcoin çılgınlığı yaşanmış ve arka arkaya Bitcoin fiyat rekorları kırılmıştı. Aradan geçen bir müddet zaman sonra fikrini değiştiren Elon Musk (Tesla CEO'su) çevresel kaygılarının olduğunu söyledi ve BTC ile Tesla araba alma işlemlerini askıya aldığını bildirdi.

Bu durumlar ilgili konuşan ADA coinin kurucusu Charles Hoskinson için Tesla, Bitcoin hakkında merak etmeyi bırakıp Cardano'yu benimsemeli. 

Tesla, Cardano veya Ethereum'u benimsemeyi düşünmeli

Cardano'nun (ADA) yaratıcısı Charles Hoskinson, Lex Fridman'a uzun bir röportaj verdi. Youtube'da mevcut olan bu röportaj birçok konuyu kapsıyor. Özellikle Charles Hoskinson'a Tesla ve Elon Musk'ın Bitcoin üzerindeki konumu soruldu.

Charles Hoskinson, Cardano'nun yaratıcısı şunları şöyledi: Alternatif enerjiyi, sürdürülebilirliği, karbon emisyonlarını azaltmayı ve karbon nötr olmayı gerçekten önemsiyorlarsa, enerji tüketimini sınırlamak için yerleşik bir mekanizmanın olmadığı bir sistemde olamazsınız.  Tesla çevresel hususları gerçekten ciddiye alıyorsa, üreticinin elbette Cardano ve hatta Ethereum'u tercih etmesi gerek!. dedi.

Hatırlatma olarak, Bitcoin kendi adına çok yoğun enerji harcanan bir işlem serisinden geçer ve buna POW modeli denir. Ethereum ve ADA için ise durumlar farklıdır ve daha az enerji sarf ederek PoS modelini kullanılır. Somut verilere bakıldığında ise Bitcoin arzı arttırılamayan bir sistem olduğu için madencileri arasında bir rekabet her zaman olacaktır ve rekabetin getirdiği sonuç ise bilgi işlem kapasitesi sürekli artmak zorunda kalmasından dolayı enerji sarfiyatındaki artış hiçbir zaman azalmayacak aksine artacaktır.

Cardano VS Ethereum

Kesinlikle, Charles Hoskinson, Ethereum ve Cardano'yu çevresel “maliyetleri” açısından aynı seviyeye koydu. Ancak ADA'nın yaratıcısı asla ve asla kimin daha iyi olduğu konusunda konuşulduğu zaman ADA'nın çok daha fazla tercih edilmesi gerektiği konusunda ısrarı sürüyor.

Hatta öyle ki katıldığı Youtube Programında defalarca kez ADA'nın, ETH'ye karşı 3 büyük avantajı olduğunu vurgulamaktan kendini hiç sakınmadı.

* Her şeyden önce Cardano, otomatik düzenlemeyi entegre ederken akıllı sözleşmeleri yönetebilir.

* Ek olarak, onun için Ethereum, nüfuslarına çözümler sunmaya çalışmak için gelişmekte olan ülkelerle şimdiye kadar çok az işbirliği yaptı. Cardano ise şimdiden Etiyopya, Tanzanya veya Gürcistan'daki yetkililerle çalıştı.

* Son olarak, ona göre, Ethereum'un yapısı çok karmaşık ve Ethereum, Ethereum 2.0'ın gelmesiyle birlikte "intihar etme" sürecinde.

ADAUSD:BNN Cardano Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.2668
En yüksek 0.2723
En düşük 0.265
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler