Haftanın en önemli kripto haberleri

İşte sizin için seçtiğimiz haftanın önemli kripto haberleri

Haftanın en önemli kripto haberleri

Kriptosferde dolanan haberlerin bazıları o kadar önemli ki, Bitcoin dolayısıyla tüm kripto paraları etkiliyor. Bu sebeple kripto para ve dünya piyasalarla ilgili haberleri en hızlı şekilde takip edilmeli. Tüm haberlerimizden anında faydalanabilmek için Birborsa'nın twitter hesabını takipte kalın!

Gelelim haftanın önemli kripto haberlerine!

El Salvador Bitcoin'in meşalesini tekrar yakmış olabilir!

Uzun bir süredir Bitcoin ile ilgili olarak negatif haberlerin çok arttığı ve bunun da Bitcoin fiyatına yansıdığı bu dönemde Bitcoin'i yasal ihale haline getiren El Salvador, kriptosferde en çok yorum yapılan konu haline geldi. Her şeyden önce, haberin kripto gezegenindeki medyanın çoğu tarafından alınması, kelimenin etimolojik anlamıyla olağanüstü bir olay olduğu için, aynı zamanda Bitcoin'i bir kez olsun olumlu bir şekilde gündeme getirdi. BTC'yi meşrulaştıran kesinlikle küçük boyutlu bir ulus olsa dahi herkesin El Salvador'dan bahsetmesinin bir diğer nedeni de 6,4 milyon nüfuslu bu ülkenin Panama, Arjantin, Brezilya, Paraguay gibi bir sürü ülkeye ilham vermesi. Bu ülkelerden birkaç politikacı Bitcoin hakkında çok olumlu görüşler yayınladı. 

El Salvador'daki Bitcoin ATM'lerinin sayısı

Çok hızlı hareket etmeye karar veren ve bir Bitcoin ulusu olarak rolünü çok ciddiye alan El Salvador'da kalalım. Başkan Nayib Bukele'nin kabinesi gerçekten de çok çalışıyor ve şirketlerin çalışanlarına Bitcoin ile ödeme yapmasına izin vermeyi düşünüyor. Uluslararası aktörlerle yapılacak ön görüşmeler, Salvador Çalışma Bakanı'nın gündeminde şimdiden yer alıyor. Twitter'da ülkenin Cumhurbaşkanı, Bitcoin ve kripto ATM'lerinde uzmanlaşmış ve 1000 ATM'yi kurmayı planlayan Athena Bitcoin'e de yanıt verdi: "Bu yeterli mi?" Twitter ağında sık sık açıklamalarda bulunan başkan. "Peki neden 1500 olmasın?"


El Salvador Başkanı'nın ofisinin sıkı çalıştığı ve şirketlerin çalışanlarına Bitcoin ile ödeme yapmasına izin vermeyi düşündüğü söyleniyor. Yakında 1500 Bitcoin ATM'si kurulacağına dair ihtimaller artmaya devam ediyor.

Dünya Bankası, El Salvador'a yardım etmeyi reddettiği için eleştirildi

El Salvador'la ilgili son bir haber daha. Birçok yorumcu, ülkeye ve Başkanı Nayib Bukele'ye Bitcoin tabanlı (BTC) bir ekonomi yaratma konusunda yardım etmeyi reddetmesinin ardından Dünya Bankası'nı ikiyüzlülük ve cehaletle suçladı. Bir Dünya Bankası sözcüsü, “Hükümet Bitcoin konusunda yardım için bize başvursa da, çevre ve şeffaflık eksikliği nedeniyle Dünya Bankası bu süreci destekleyemez” dedi. Bitcoin şeffaf değil, kaydı halka açık ve dolayısıyla yüzde 100 şeffaf olan BTC'nin temellerini bildiğimize göre, bu en hafif tabirle garip bir argümandır. Kriptosferin tenorları açıkça tepki gösterdi ve kurumu bilgisizlikle suçladı.

Yeni Zelandalılar kripto para birimlerine giderek daha fazla ilgi duyuyor 

Yatırımcılar, yakın zamanda yapılan bir ankete göre, kripto varlıklara ve takas edilemeyen tokenlere yatırım yapmayı giderek daha fazla düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 19'u, bunları yeni yatırım seçenekleri olarak “aktif olarak araştırdıklarını” belirtti. Ankete katılanların yüzde 9,5'i şu anda kripto para birimine sahipken, Mart 2020'de bu oranın yalnızca yüzde 3 olduğu ortaya çıktı. Nüfusun tüm kesimleri arasında, bu ankete göre, kripto para sahibi olma olasılığı en yüksek olan 40 ila 49 yaş arasındaki kişiler olurken. yaklaşık yüzde 15 ile, bunu yüzde 13,5 ile 18-29 yaş arasındakiler izlemektedir.

Haftanın en önemli kripto haberleri - Resim : 1

Kripto para varsa Fransa'da vergiden muaf sermaye kazançları...

Fransa'da Finans Komitesi Başkanı Eric Woerth kısa süre önce paranın reel ekonomiye veya kültürel alana yeniden yatırılması durumunda kripto üzerindeki vergi kazançlarını azaltmayı önerdi. Finans Komitesi Başkanı Eric Woerth'e göre, “doğrudan reel ekonomiye fayda sağlamadan kripto varlıklarda bu kadar çok para biriktirmek utanç verici”. 21 Millions'a göre, değişiklik hükümetin talebi üzerine geri çekildi, ancak hükümet "kripto para birimi yatırımlarının çok daha akıcı bir şekilde fiziksel yatırımlara nasıl dönüştürülebileceğini görmek" için üzerinde çalışma sözü verdi.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler