Brent petrol yükselişte! Yine zam mı gelecek?

Brent petrol fiyatları bir süredir düşüş gösterirken hafta başından itibaren yükselişe geçti.

Brent petrol yükselişte! Yine zam mı gelecek?

Brent petrolün varili uluslar arası piyasalarda 91,92 dolardan işlem görmektedir. Brent petrolde teknik olarak bilinen 92,03 ve 92,39 dolar aralığında direnç bölgesi ve 91,67 ile 91,31 dolar seviyesinde de destek bölgesi olduğu belirlendi.

Dün işlem gününde 92,40 dolar seviyesine kadar yükselen Brent petrol fiyatı günü 91,80 olarak tamamladı. Brent petrol varil fiyatı bugün itibariyle de 91,92 dolardan işlem gördü. Aynı dakikada ise ham petrol varil fiyatı 86,55 dolardan alıcı buldu. Fiyatlarda olan yükseliş küresel piyasalarda arz kesintisi endişeleri de etkili oldu. Basında yer alan haberlere göre günlük 2 milyon varillik üretim kesintisine gitmeyi düşünmektedir. Küresel petrol arzında bu seviyede yaşanacak düşüş ise piyasayı önemli ölçüde daraltabilir.

Akaryakıta zam mı gelecek

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarında geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık olarak 1 milyon 770 bin varil düşüş olacağını tahmin etti. Piyasanın beklentisi de stokların 1 milyon 966 bin varil artış göstereceği yönünde düşünülüyordu.

Akaryakıta zam mı gelecek?

Geçen hafta brent petrol fiyatlarında düşüş olsa da akaryakıt fiyatlarında indirim olmamıştı. Fakat brent petrol fiyatı yükselince hemen akaryakıta zam geldi. Akaryakıta iki gün üst üste gelen zamdan sonra bugünde bir zam beklentisi oluştu.