CCOLA hisseleri yükseldi mi?

Coca-Cola İçecek, 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 25 hacim artışı elde etti. CCOLA'nın olumlu bilanço sonuçları ve satış hacmi.

CCOLA hisseleri yükseldi mi?

CCOLA Türkiye satış hacmi yüzde 20 yükseliş gösterdi. 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 25 seviyesinde hacim artışı elde ederken, organik bazda yüzde 15 olarak kaydedildi.

CCOLA şirketinin uluslararası operasyon satış hacmi, geçtiğimiz sene yüzde 21 seviyesindeyken, raporlanan bazda yüzde 29, organik bazda da yüzde 13 seviyesinde büyüdü.

Maliyet baskısına karşı iyi yönetilen şirketin sonuçları beklenenle doğru orantılı geldi. Nakit artışı yüksek ve maliyet baskısının artacağı söz konusu.

CCOLA hisseleri yükseldi mi? - Resim : 1

'Zamanlı fiyatlama aksiyonları, etkin iskonto yönetimi, proaktif gelir artış yönetimi ve disiplinli harcama alışkanlıklarına güveniyoruz'

Cola-Cola İçecek Üst yönetici (CEO) Burak Başarır, "Emtia, nakliye ve işçilik maliyetleri üzerindeki enflasyonist baskılara rağmen, güçlü hacim, iyileşen kanal ve paket dağılımı, zamanında yapılan fiyat ayarlamaları, iyi yönetilen riskten korunma araçları ile tutumlu gider yönetimimiz, marj baskılarını bir dereceye kadar azaltmamızı sağladı. Bu çeyreğin rekor sonuçları, CCI'ın yüksek volatiliteye sahip piyasalardaki etkin icra kabiliyetinin bir kanıtı oldu" ifadelerini kullandı ve zor dönemlerle başa çıkmak için, zamanlı fiyatlama aksiyonları, etkin iskonto yönetimi, proaktif gelir artış yönetimi ve disiplinli harcama alışkanlıklarına güvendiklerinin altını çizdi.

Etiketler