SON DAKİKA: O şirkete ve hisselerine tedbir kararı geldi! Hisse fiyatları tabana oturdu

Borsa İstanbul yönetimi tarafından alınan kararla birlikte Yayla hisse senedine ve hissede yatırım yapan bir kişiye tedbir uygulanmasına karar verildi.

SON DAKİKA: O şirkete ve hisselerine tedbir kararı geldi! Hisse fiyatları tabana oturdu

Borsa İstanbul yönetimi tarafından alınan kararla birlikte Yayla hisse senedine ve hissede yatırım yapan bir kişiye tedbir uygulanmasına karar verildi. Uygulanan tedbir kararı ile birlikte  YAYLA hisse fiyatı günün en dip seviyesi olan 5,07 tabanına ulaştı. Yüzde 10 değer kaybeden YAYLA hissesi için yatırımcıların sosyal medyada tepkisi büyüyor. 

Konu ile ilgili olarak BIST yönetiminden KAP'a yapılan açıklama ise şöyle;

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. (YAYLA) payında 02/08/2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbirleri uygulanacaktır.

Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 01/09/2022'dir.

Yine BIST yönetimi tarafından alınan bir kararla birlikte YAYLA hissesi üzerinden haksız gelir elde ettiği tespit edilen bir yatırımcıya da tedbir kararı verildi. BIST'ten yapılan açıklama ise şöyle;

YAYLA payının piyasasındaki emir ve işlemleri nedeniyle, Adem Temel isimli yatırımcıya 02/08/2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacak.

YAYLA hisse düşmeye devam edecek mi?

YAYLA hissesi, 1 Haziran 2022 tarihinden bu yana neredeyse kesintisiz şekilde yükseliş trendine devam etmekte. Öyle ki yükselen kanal direncinin bile dışına çıkan YAYLA hissesi alınan tedbir kararı ile birlikte Linear kanal içerisinde giriş yapmayı başardı. Alınan ceza ile birlikte hızlı şekilde kanal dibine geri çekilme ihtimali bulunan hissede cezanın bitmesine yaklaşık 30 gün bulunuyor. 30 gün içerisinde yatırımcıların tekrar güven ortamı sağlaması durumunda ise fiyatlar dengelemeye ve yatay bir bölgeye ilerleyebilir. 

yayla hisse grafiği

 Sorumluluk Reddi Beyanı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

YAYLA YAYLA ENERJI URETIM TURIZM VE INSAAT TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 24.12
Satış 24.24
Değişim -1.32%
Son Değer 24.12
En yüksek 26.24
En düşük 23.16
Haftalık Değişim -13.8571%
Aylık Değişim 30.4488%
Yıllık Değişim 276.875%
Etiketler