CATL, Tesla ile anlaşmasını uzatma kararı aldı

2020 yılında Tesla ile iki yıllık bir sözleşmeye varan CATL, bu haftanın başında Tesla ile bu kez dört yıllık bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

CATL, Tesla ile anlaşmasını uzatma kararı aldı

Çin'de otomobil için lityum-iyon akülerinin başlıca üreticilerinden biri olan ve 2020 yılında Tesla ile iki yıllık bir sözleşmeye varan Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL), bu haftanın başında Tesla ile bu kez dört yıllık bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

CATL, 2022 yılının ocak ayında başlayıp 2025 yılının aralık ayına kadar yürürlükte olacak bu anlaşmayı resmi bir bildirim kapsamında duyurdu.

CATL, söz konusu çerçeve anlaşmanın gelecekteki performansı üzerindeki etkisinin, bu sürede Tesla tarafından verilecek siparişlere bağlı olarak belirleneceğini duyurdu.

Her iki taraf, 2020 yılının şubat ayında 2020 yılının temmuz ayı ile 2022 yılının haziran ayı arasında geçerli olacak ve bağlayıcı olmayan bir tedarik anlaşması imzalamışlardı. Akü üreticisinin cirosunu, 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 9,9 oranında yükselterek yaklaşık 50,32 milyar yuan tutarında bir rakama ulaştığı öğrenildi.

Ayrıca, Shenzhen Borsasına verdiği yıllık raporda, lityum-iyon akülerinin satışının da 2020'de, geçen yıla kıyasla yüzde 14,36 oranında yükselerek toplam 46,84 gigavatsaatlik bir kapasiteye vardığı belirtildi.

Etiketler