Bullard, konut sektörünü ve varlık alımlarının sonlandırılmasını değerlendirdi

St. Louis Fed Başkanı Bullard, Fed'in varlık alımlarının çabuk bir şekilde azaltması gerektiği yönündeki görüşlerini tekrarladı.

Bullard, konut sektörünü ve varlık alımlarının sonlandırılmasını değerlendirdi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in varlık alımlarının çabuk bir şekilde azaltması gerektiği yönündeki görüşlerini yineledi.

Bullard, ekonomide yaşanan ilerlemenin Fed'in 2020 yılı aralık ayında tahmin ettiğinde çok daha iyi olduğunu söylerken, ''Eğer varlık alımları masadan kalkarsa Fed, 2022 yılının ilk yarısında durumu daha iyi değerlendirebilecek noktada olacaktır.'' ifadelerine yer verdi.

''Enflasyonun bazılarının düşündüğünden daha kalıcı olacağını düşünüyorum.'' yorumunu yapan Bullard, ''Enflasyon zamanla azalacak fakat düşüş bazılarının istediği kadar keskin olmayabilir. Enflasyonu 2022 yılında yüzde 2,5 - 3,0 tahmin ediyorum. Bence varlık alımlarının azaltılması konusunda hızlı hareket ederek 2022 yılındaki enflasyon yükselişi dönemine daha hazırlıklı olmakta fayda var.'' dedi.

Başkan, ABD'de aylık 1 milyon kişilik istihdam artışı yaratmanın zor olduğunu da belirtirken, ''Benim tahminim aylık istihdam artışının 500 bin kişi civarında olacağı yönünde.'' ifadelerini kullandı.

Etiketler