Bugün Türkiye'de işsizlik, ABD'de enflasyon verileri takip edilecek

Türkiye'de iş gücü verilerinin izleneceği yeni günde, yurt dışında ABD enflasyon verileri takip edilecek.

Bugün Türkiye'de işsizlik, ABD'de enflasyon verileri takip edilecek

Bugün yurt içi piyasalarda iç gücü verileri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD enflasyon verileri izlenecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından işgücü istatistikleri, İnşaat Maliyet Endeksi ve dış ticaret endeksleri açıklanacak. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı ağustos ayında yüzde 12,2 olarak gerçekleşmişti.

TMBB Genel Kurulu'nda Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi müzakere edilecek.

Yurt dışı gündem maddeleri:

09.30 - Bugün Avrupa piyasalarında öne çıkan bir veri bulunmuyor. Fransa'da işsizlik oranı takip edilecek en önemli veri olarak gündemde yer alıyor.

12.30 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Frank Elderson, Bankacılık Denetimi hakkında değerlendirmeler yapacak.

16.30 - ABD'de üretici fiyatlarından sonra tüketici fiyatları piyasaların yakından takip edeceği veri olacak. Bir önceki ay tüketici fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 5,4 artış kaydetmişti. Ekim ayı rakamları enflasyondaki artışın devam edip etmeyeceği açısından piyasalar tarafından merakla izleniyor olacak.

ABD'nin diğer verileri MBA mortgage rakamları, işsizlik başvuruları, toptan stoklar, DoE petrol stokları ve doğal gaz stokları olacak.

Almanya'nın 10 yıllık, İngiltere'nin 10 yıllık enflasyona endeksli, ABD'nin 30 yıllık tahvil ihaleleri bulunuyor.

Etiketler