Beyaz eşya ihracatı yüzde 26 artış gerçekleşti

Türkiye Beyaz Eşya Sen temelyicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Dinçer: Beyaz eşya fiyatları artacak!

Beyaz eşya ihracatı yüzde 26 artış gerçekleşti

Türkiye Beyaz Eşya Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Can Dinçer yapmış olduğu açıklamada:

Ocak-Mart arasında geçen sene aynı döneme göre satışlarımız yüzde 40, ihracatımız da aynı dönemde yüzde 26 arttı. İç satış ve ihracat olmak üzere 6 en temel ürün grubundaki toplam satışlarımız bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 8 Milyon 521 bin 513 adet olarak gerçekleşti.

TÜRKBESD'in çevrim içi olarak düzenlenmiş olduğu toplantıda, sektörün ilk çeyrek verileri açıklandı.

Toplantıda dünya ve Türkiye'deki ekonomik görünüm hakkında da değerlendirmeler yapan Can Dinçer, dünya büyüme tahminlerinde yapılan revizeleri anımsattı.

Dinçer, Türkiye için yapılan büyüme tahminlerine işaret ederek, Eylül 2020'den itibaren enflasyonda gözlemlenen artışın etkilerine de bir başlık olarak değindi.Dinçer, Türkiye beyaz eşya piyasasının senede 4,5 milyar dolar dolayında ihracat yapan ve yaklaşık 4 milyar dolar dış ticaret fazlası veren lokomotif bir sektör olduğunu vurgulayarak, TÜRKBESD'e üye firmaların 2020 senesinde 22 milyon adet beyaz eşya ihracatı gerçekleştirmeyi başardığını hatırlattı.

Dinçer, beyaz eşya satışlarının 2021 senesinin ilk 3 ayında artmaya devam ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"TÜRKBESD'e üye firmaların 6 en temel üründe toplam beyaz eşya satışları Ocak-Mart ayları arasında 2020 senesinin aynı dönemine oranla yüzde 29 oranında arttı. Yılın ilk çeyreğinde sektörümüz açısından memnuniyet verici sonuçlar elde ettik. Özellikle Türkiye'deki satışlarımızda son derece başarılı bir ivme söz konusu.

BEYAZ EŞYA FİYATLARI ARTACAK

Sektördeki maliyet artışlarından bahseden Dinçer, üreticiler üstünde zam yapma baskısı yarattığını, gelecek süreçte ürün fiyatlarına yansıyacak olan artışın talebin öne çekilmesi için yararlı olacağını dile getirerek, "Ürün fiyatlarımızın önümüzdeki zamanda artacağını söylemem gerek. Kısa dönemde bu tüketici için bir fırsat diye düşünüyorum." dedi.

Salgın döneminde üretimin hiç durmadan 3 vardiya devam ettiğini bildiren Dinçer, beyaz eşyadaki yan sen temelyi ile beraber bu atılımların yapıldığını, başarıda yan sen temelyinin önemli yeri olduğunu dile getirdi.

Tedarik zinciri ve lojistik operasyonların süreç içinde bütün sıkıntılara rağmen durmadan devam ettiğine dikkat çeken Dinçer, "Sahadaki tüm mağazalarımız ve servislerimizle, hijyen kuralları çerçevesinde müşterilerimize hizmet sunduk. Bu etkenler, bu dönemleri başarılı geçirmemizi sağladı." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler