Bugün piyasalar hangi verilere odaklanacak?

Bugün piyasaların odağında Erdoğan-Putin görüşmesi ve ECB Merkez Bankacılığı Forumu bulunuyor.

Bugün piyasalar hangi verilere odaklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştireceği görüşme günün en önemli gündem maddesi olarak takvimde yer alıyor.

Yurt içi piyasalarda Ekonomik Güven Endeksi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Merkez Bankacılığı Forumunu takip edilecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de buluşacaklar. Görüşmede Rusya-Türkiye ortaklığının siyasi ve ticari-ekonomik alanlardaki çeşitli gelişim yönleri ele alınacak. Bununla beraber Suriye, Libya, Afganistan ve Güney Kafkasya’daki mevcut durumlar dahil güncel uluslararası meseleler ile ilgili fikir alışverişi yapılacak.

Yurt içinde günün en önemli verisi TÜİK tarafından açıklanacak olan Ekonomik Güven Endeksi olacak. Endeks ağustos ayında yüzde 0,7 artışla 100,8 puana yükselmişti.

TÜİK ayrıca ağustos ayına yönelik Hizmet Üretici Fiyat Endeksini de yayınlayacak. Hizmet fiyatları bir önceki ay aylık yüzde 7,82, yıllık yüzde 37,99 yükselmişti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından gelecek olan bankacılık sektörü ağustos ayı raporu, piyasalar tarafından sektörel bazda izlenecek veriler olacak. Bankacılık sektörü geçen yılın ilk 8 ayında 49,95 milyar TL, yılın ilk 7 ayında ise 40,19 milyar TL kâr açıklamıştı.

Yurt dışı gündem maddeleri:

10.05 - Tayland Merkez Bankası (BoT) faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda beklenti faizin yüzde 0,50 olarak kalacağı yönünde.

10.00 - 12.00 - Avrupa piyasalarında Almanya'nın ithal fiyatları, İspanya'nın enflasyon rakamları, İtalya'nın üretici fiyatları ile Euro Bölgesi Ekonomik Görünüm ve Tüketici Güven Endeksleri takip edilecek.

12.30 - Almanya'nın 10 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor.

ABD'de öne çıkan bir veri yok ancak her hafta olduğu gibi,

14.00 - MBA mortgage verileri,

17.00 - bekleyen konut satışları,

17.30 - DoE Petrol stokları verileri takip edilecek.

18.45 - Piyasaların yakından takip edeceği bir başka önemli gündem dört büyük merkez bankası başkanının da konuşacağı ECB Merkez Bankacılığı Forumu olacak. Fed Başkanı Jerome Powell, ECB Başkanı Christine Lagarde, BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda ve BoE Başkanı Andrew Bailey, Forumda konuşma yapacaklar.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, günün konuşma yapacak Fed bölgesel başkanları arasında yer alıyor.

Etiketler