Bu Şehirlerde Yaşamaya Değer…Dünyanın En Pahalı ve En Ucuz Şehirleri Belli Oldu!

İngiliz The Economist dergisi tarafından yapılan araştırmalar sonucu dünyanın en pahalı ve en ucuz şehirleri belli oldu. İşte, detaylar…

Bu Şehirlerde Yaşamaya Değer…Dünyanın En Pahalı ve En Ucuz Şehirleri Belli Oldu!

İngiliz The Economist dergisi tarafından yapılan araştırmalar sonucu dünyanın en pahalı ve en ucuz şehirleri belli oldu. İşte, detaylar…

İngiltere merkezli The Economist adı verilen dergide bazı araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalar sonucu dünyadaki 173 büyükşehirden alınan mal ve hizmetlerin ABD doları cinsinden maliyetlerini inceleyerek bir rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor incelendiğinde artış gösteren enflasyonun küresel fiyatları yukarı taşındığı belirlendi. Bu kapsam dahilinde söz konusu büyükşehirlerde hayat pahalılığının son 5 yılın en büyük artışının yaşandığı belirlendi. Bu şehirler arasında özellikle en büyük fiyat artışının görüldüğü alan da petrol fiyatlarında olan artış sebebiyle ulaşım oldu.

Dünyanın En Pahalı Şehri Belli Oldu!

Bu Şehirlerde Yaşamaya Değer…Dünyanın En Pahalı ve En Ucuz Şehirleri Belli Oldu! - Resim : 1

Hazırlanan raporda dünyanın en pahalı şehri İsrail’in başkenti olan Tel Aviv oldu. Geçmiş yıllarda hazırlanan rapora göre hayat pahalılığında 5. Sırada bulunan Tel Aviv zirveye yükselerek dünyanın en pahalı şehri olduğu belirlendi.

Fransa’nın başkenti Paris ise ikinciliği Singapur ile paylaştı. İsrail genelinde gıda ve ulaşım fiyatlarında görülen artışın ve İsrail şekelinin diğer para birimlerine göre değer kazanmasından dolayı Tel Aviv dünyanın en pahalı şehirleri arasında ilk sıraya yükseldi.

Geçtiğimiz yıl içinde yapılan araştırmalardan sonra Paris, Zürih ve Hong birinci olurken, Zürih 3. Sıraya, Hong Kong 4. Sıraya geçti. Hong Kong’u listede New York, Cenevre, Kopenhag, Los Angeles ve Osaka sırayla izledi.

İran’ın başkenti olan Tahran ise ABD yaptırımlarının sebep olduğu fiyat artışlarından ve kısıtlamalardan ötürü geçen yıl 79. Sıradayken bu yıl 29. Sıraya çıkarak listede en hızlı ve en fazla yükselen şehir olmayı başardı.

Koronavirüs salgınının yol açtığı gelişmelere karşı sıralamaların farklılık gösterdiğini zaten biliyoruz. Koronavirüs aşılarının piyasaya sürülmesiyle pek çok ekonomi şuanda toparlansa da vaka sayılarının artması ve yeniden kısıtlamaların gelmesi söz konusu olduğu zaman bu sıralamanın değişeceği düşünülmektedir.

Dünyanın En Ucuz Şehri Belli Oldu!

The Economist dergisi tarafından yapılan araştırmayla dünyanın en pahalı şehri ve dünyanın en ucuz şehri belli oldu. Suriye’nin başkenti Şam da dünyanın en ucuz kenti olarak listede olan yerini korudu. Dünyanın diğer en ucuz kentleri sırasıyla Trablus, Taşkent, Tunus ve Almatı olarak belirlendi. En pahalı şehir sıralaması değişeceği gibi en ucuz şehir sıralaması da bazı durumlara göre farklılık gösterebilir.