Bu Nasıl Stabil Coin? Önce Zirve Ardından Dip!

Geçtiğimiz hafta, topluluk içinde USTC'nin yeniden 1 dolara sabitlenmesi adına bir çözüm önerisi gündeme geldi. Henüz oylamaya sunulmamış olan bu öneride, USTC'nin arzının sınırlanması da bulunuyor. Bu önerinin, USTC'nin yükselişinde önemli bir faktör olduğuna inanılıyor.

Bu Nasıl Stabil Coin? Önce Zirve Ardından Dip!

Terra blok zinciri üzerinde faaliyet gösteren algoritmik sabit coin TerraClassicUSD (USTC), cumartesi gününden bu yana gösterdiği güçlü performansla kripto para dünyasında dikkatleri üzerine çekiyor. Değerinin 0.013 dolardan başladığı bu süreçte, USTC'nin değeri bugün 0.075 dolara kadar yükselerek yaklaşık yüzde 500'lük bir artış kaydetti. Peki, USTC'nin bu çarpıcı yükselişinin ardında neler var? Sistematik olarak piyasada adı dolandırıcılık ve 'fomo'larla ortaya çıkan USTC, LUNAC yine bir sansasyonla ortaya çıkıyor. 

Önce Zirve Son Dip: USTC'de Son Durum!

TerraClassicUSD (USTC), Binance tarafından listelendikten sonra hızla değer kazandı ve 0,073 seviyesine kadar yükseliş gösterdi. Ancak, bu sert yükseliş, piyasada genel bir endişe yarattı, çünkü genellikle istikrarlı olan bir coinin böyle ani hareketler yapması pek olumlu karşılanmıyor. Stabil bir coindeki bu aşırı yükselişin ardından, vadeli işlemlerde short (satış yönlü) işlemler rekor seviyede açıldı ve USTC, 0,030 dolara kadar geriledi. Bu durum, yatırımcıların volatiliteye karşı aldıkları önlemleri ve USTC'nin değerindeki ani değişimlere tepkilerini yansıtıyor.

Etiketler