Bu hafta coinleri etkilemesi beklenen 4 durum

Yatırımcıların memnun olduğu bir temmuz ayından sonra yaz ayının son ayına girmemiz ile birlikte kripto para dünyasında kısa zamanda büyük hareketlenmeler yaşandı. Bitcoin yeni aya temkinli bir şekilde girerek sahip olduğu ivmeyi tekrardan yakalaması bekleniyor.

Bu hafta coinleri etkilemesi beklenen 4 durum

Ay sonunda BTC hareketlerinde boğalara avantaj sağladığı bir ay geçirdik. Peki, bu avantajların devamı gelecek mi veya bu avantajlar ne zamana kadar süreceğini sizler için Coinleri etkilemesi beklenen 4 durumu sizler için derledik. Bu yazımızı okuyarak yatırımlarınız ile ilgili aldığınız kararlara daha temkinli yaklaşabilirsiniz.

1.   Bitcoin ayı piyasasında trend çizgilerini geri kazandı

Bazı veri uzmanlarına göre BTC’nin haziran ayında, yüzde 40’lık değer kaybının ardından geçtiğimiz ayı yüzde 16lık bir değer kazanmayla geçirmesi olumlu bir gelişme olarak gözlemlendi. Hatta bu yükselişler bir zaman yüzde 20 civarında bir değer aldı. Bu yükselişlerin daha ne kadar süreceği ile ilgili Popüler trader ve analist Josh Rager, şu ifadelerde bulundu: “Mart ayından bu yana ilk yeşil aylık kapanış” dedi. Bunun yanında, ifadeleri kullandı: “Aylık kapanış son döngünün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2017’nin üzerinde kapandı. Bunun ardından fiyat, yavaş yavaş yükseliyor. Şimdiye kadar iyi görünüyor. Bu bir ayı piyasası olsa bile, su anda diplerden satın almaktan mutluyum.”

2.   Makrolar ağustosta sakinleşiyor

Ağustos ayında yaşanabilecek olan piyasa hareketliliği, yılın geri kalanında nasıl tarzda hareketlenmeler yaşanacağına dair yatırımcılarda belirli bir oranda güven duygusu oluşmasını sağladı. Amerika hisse senetlerinin FED baskısından kurtulması ile birlikte, temmuz ayının yüksek değerlerde geçmesini sağladı. Uzmanlar bu değişimlerin kripto piyasası için olumlu yönde gelişim sağlamasını bekliyor.

3.   BTC, Dip fiyatı ile ilgili değerlendirmeleri

BTC’nin, son zamanlarda fiyat yükselmelerine rağmen uzmanların hâlâ daha normal seviyelerine ulaşılamadığı düşünülüyor. BTC’nin son zamanlarda yaşadığı fiyat yükselmelerinin ardından hâlâ daha dip fiyat baskısından kurtulamadığı düşünülüyor.

Bu hafta coinleri etkilemesi beklenen 4 durum

4.   Purpose ETF, BTC’yi de ekliyor

Belirli bir zamandır toparlanmada olan BTC, kurumsallar tarafından da tercih edildiği gözlemleniyor. Fiyatlarında iyileşmeler olan BTC’nin, bu fiyat iyileşmelerinin ardından talep miktarlarında artışlar yaşanıyor.

Sorumluluk reddi:

Bu yazımızda herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi yoktur. Kripto yatırımları oldukça yüksek riskli yatırımlardır. Bu nedenle yatırım yapacak kişiler bu yazıyı kesinlikle referans almaması gerekmektedir. Bu yazımızı okuyan kişilerin yapacağı yatırımlar tamamen kendi sorumluluğundadır.