Bitcoin madencileri, BTC'leri satmıyor!

BTC madencileri elde ettikleri Bitcoin'leri her geçen gün daha az satıp ellerinde tutmaya başladı. Madencilerin ellerinde tuttukları BTC miktarında ciddi artış gözlemlendi. Madenciler BTC'lerini satmamasıyla birlikte ikinci bir ralli mi geliyor? sorusu tekrar gündeme geldi.

Bitcoin madencileri, BTC'leri satmıyor!

Glassnode’un madencilerin adreslerinde tuttukları arzın 30 günlük değişimini ölçen “madenci pozisyon değişikliği ölçüm verileri” kısa süre önce pozitife döndü ve madencilerin yeni coin’leri coin hesaplarında tuttuğunu gösterdi. Buna göre; madenci cüzdanlarındaki BTC sayısı son 2 haftada 4.435 BTC arttı ve toplamda 1.8 milyona ulaştı.

“Madencilerin nakit gücü var, BTC’leri tutmaya başladılar”

Konuyla ilgili CoinDesk’e konuşan Babel Finance CEO’su Flex Yang, madencilerin, Bitcoin fiyatı 20 ilâ 40 bin dolar arasındayken realize ettikleri kârlardan dolayı gelecekteki operasyonlarını sürdürmek için ellerinde yeterli rezerve sahip olduklarını ve şu anda bir fiyat rallisi düşüncesiyle BTC’lerini ellerinde tuttuklarını söyledi.

4 aydan sonra ilk kez

Madencilerin BTC biriktirme moduna geçmeleri 31 Mart tarihinden sonra gözlemlendi. Genelde ödül olarak kazandıkları BTC’lerini bozan ve masraflarını buradan aldıkları kazanç ile karşılayan madenciler, 4 aylık negatif bir gidişattan sonra artık kâr almayı azalttılar.

Glassnode CEO’su Rafael Schultze-Kraft, madenci hareketleri toplam ağın çok küçük bir bölümünü kapsasa da onların BTC biriktirmelerinin her zaman pozitif bir etki yarattığını söyledi. Hatta Glassnode’un 5 Nisan tarihli bir bülteninde, “Harcama tarzları, Bitcoin için en büyük boğa piyasalarından biri için fikir veriyor.” denilmişti.

Balina sayısı 2 binin üzerinde kalmayı başardı

Veriler ayrıca balinalar ve büyük yatırımcıların da coin’lerini şu an için satmayı bıraktıklarını gösteriyor. En az 1000 Bitcoin tutan ve sadece tek bir ağ katılımcısına bağlı olan adreslerin sayısı 31 Mart’tan bu yana düzenli şekilde 2 binin üzerinde kaldı.

Boğa piyasasının ikinci ayağı mı geliyor?

Piyasada birçok analist artık ayrışmaya ve  kararsızlaşmaya başladılar piyasada 2020 Kasım ayından bu yana başlayan ve hali hazırda hâlâ devam eden bu rallinin kimi analist için sonuna gelmişken kimi analist için daha yeni başlıyor teknik analistler aynı grafikte birden fazla sonuç konusunda kafa yorup konuları her yönlü simülasyonlar ile denemeye sokarken temel analistler ise kurumsal alışların çok fazla olması sebebiyle olası bir düzeltmenin aylarca sürmeyeceğini piyasada dolaşan paranın çok artması sebebiyle çok daha hızlı güç toplayacağını ve artık dünyada altına rakip olarak BTC'nin değerli maden muamelesi göreceğine inanıyorlar.

BTC madencilerinin verileri geçmişe oranla ise şöyle: 

Bu rakamlar 31 Mart’tan önceki 2 ayda, 2230’dan 2004’e düşmüştü. Bu zincirüstü pozitif gelişmelerin devam etmesi durumunda, boğa piyasasının ikinci ayağının başlayıp başlamayacağı da merak konusu…

Kaynak: Glassnode

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler